OMS, anunţ despre variola maimuţei în Europa: poate fi eradicată

Epidemia de variola maimuţei în Europa poate fi eradicată, spun oficialii OMS. Numărul de cazuri este în scădere într-o serie de ţări.

257 afișări
Imaginea articolului OMS, anunţ despre variola maimuţei în Europa: poate fi eradicată

OMS, anunţ despre variola maimuţei în Europa: poate fi eradicată

Având în vedere aprovizionarea limitată cu vaccin şi timpul necesar pentru a implementa vaccinul şi pentru ca acesta să îşi facă efectul, se pare că factori precum detectarea mai timpurie, care duce la izolarea mai rapidă a pacienţilor, şi schimbările de comportament joacă un rol semnificativ, a declarat Catherine Smallwood, ofiţer superior la OMS Europa, relatează Reuters.

Credem că putem elimina transmiterea susţinută de la om la om a variolei maimuţei în regiune", a declarat şi directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici