STUDIU: Cine mănâncă ardei iuţi are şanse mai mici să facă infarct sau atac cerebral

Un nou studiu demonstrează că persoanele care consumă regulat ardei iute prezintă un risc redus de atac de cord şi accident cerebral.

852 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Cine mănâncă ardei iuţi are şanse mai mici să facă infarct sau atac cerebral

STUDIU: Cine mănâncă ardei iuţi are şanse mai mici să facă infarct sau atac cerebral

Un nou studiu desfăşurat în Italia a demonstrat că persoanele care consumă în mod regulat ardei iute prezintă un risc redus de boli de inimă şi accident cerebral, relatează CNN.

Studiul a fost făcut pe 23.000 de persoane, ale căror obiceiuri alimentare au fost monitorizate pe o periodă de 8 ani. 

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat ardei iute de cel puţin 4 ori pe săptămână prezentau un risc cu 40% mai mic de a dezvolta boli de inima sau accident cerebral.

„Ceea ce am observat este că indiferent de tipul de alimentaţie, una mediteraneană sau una mai puţin sănătoasă, consumul de ardei iute a avut aceleaşi efecte benefice", a declarat Marialaura Bonaccio, autoarea studiului.

Foto: Profimedia

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici