14 imigranţi au fost opriţi în timp ce încercau să intre ilegal în România din Serbia

14 migranţi, printre care o femeie şi patru copii, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, au fost opriţi de poliţiştii de frontieră de la Moraviţa şi Lunga, judeţul Timiş, în noaptea de vineri spre sâmbătă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

218 afișări
Imaginea articolului 14 imigranţi au fost opriţi în timp ce încercau să intre ilegal în România din Serbia

14 imigranţi au fost opriţi în timp ce încercau să intre ilegal în România din Serbia (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Poliţiştii de frontieră de la Moraviţa au observat în jurul orei 00.45 cu ajutorul sistemului de supraveghere un grup de persoane care se deplasa pe jos, prin câmp, dinspre Serbia spre România.

Poliţiştii de frontieră au intervenit, grupul format din şase bărbaţi, o femeie şi patru copii fiind interceptat în apropierea localităţii Moraviţa, potrivit unui comunicat transmis de Poliţia de Frontieră Timişoara.

Cei unsprezece migranţi au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni sirieni, irakieni, egipteni şi algerieni.

Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani şi au declarat că au dorit să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar copiii, între 5 şi 11 ani.

De asemenea, şi poliţiştii de frontieră de la Lunga au depistat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe direcţia localităţii Nerau, cu sprijinul poliţiştilor de la Teremia Mare, trei bărbaţi din Kosovo, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani.

Grupul a fost condus la sediul Poliţiei de Frontieră Lunga, unde s-a stabilit că persoanele au trecut frontiera din Serbia.

Cei 14 migranţi sunt cercetaţi pentru că au trecut fraudulos frontiera de stat, iar poliţiştii de frontieră din judeţul Timiş au anunţat autorităţile sârbe în vederea punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici