2 piese esenţiale de echipament moto de care ai nevoie pentru a conduce în siguranţă (P)

129 afișări
Imaginea articolului 2 piese esenţiale de echipament moto de care ai nevoie pentru a conduce în siguranţă (P)

Conducerea unei motociclete este în mod inerent un lucru periculos. Conform studiilor, motocicleta este de 33 de ori mai periculoasă decât conducerea unei maşini. Există o vorbă în cultura motocicliştilor că există două tipuri de motociclişti:

  1. cei care au suferit un accident şi
  2. cei care nu au suferit un accident încă.

Nu lăsa asta să te sperie! Cu echipamentul moto potrivit, te poţi bucura de o plimbare sigură, păstrându-ţi corpul intact. În acest scurt ghid vei descoperi avantajele purtării căştii şi mănuşilor.

Ce să nu-ţi lipsească niciodată din echipamentul moto: casca

Primul lucru de care vei avea nevoie este o cască. Unele state au legi care te obligă să porţi acest accesoriu, pe când altele nu au niciun fel de reglementare privind căştile. Poţi să călătoreşti cu vântul în păr şi insectele în faţă. Cu toate acestea, există o mulţime de avantaje de a alege să conduci motocicleta purtând o cască, mai degrabă decât fără una.

  • Faţa ta rămâne protejată. În cazul nefericit al unui accident de motocicletă cel mai bine ar fi să porţi echipament moto complet. Sigur ai auzit de accidente unde motocicliştii şi-au târât faţa pe asfalt câţiva metri buni. Dacă ai totuşi o cască integrală, nu vei suferi prea multe zgârieturi pe faţă. Gândeşte-te la consecinţele pe care le poate avea un accident şi alege să te protejezi în cel mai eficient mod posibil.
  • Te protejează de insecte. Există o mulţime de căşti diferite, dar cea mai sigură este cea integrală. Unul dintre motivele pentru care acest model este mai eficient este protecţia pe care ţi-o oferă în faţa insectelor. Sigur nu vrei să simţi cum eşti lovit în gură sau în ochi de o muscă uriaşă în timp ce ai câteva zeci de kilometri la oră. Dacă nu vrei să optezi pentru o cască integrală, poţi oricând să alegi varianta simplă, cu vizieră, care îşi va îndeplini rolul de protecţie măcar în zona ochilor.
  • Îţi permite să utilizezi cu uşurinţă accesorii bluetooth. O mulţime de căşti vin cu capacitate bluetooth şi difuzoare deja instalate. De asemenea, poţi cumpăra truse pentru a le instala pe o cască. Funcţia Bluetooth îţi permite să răspunzi la apeluri telefonice, să asculţi muzică şi chiar să obţii indicaţii de orientare în timp ce conduci motocicleta.
  • Creierul tău rămâne protejat. Eşti un om şi creierul este cu adevărat important pentru tine ca să trăieşti. Nu vrei afectarea creierului. Vrei să fii la fel de raţional peste 10 ani ca astăzi, iar să-ţi ţii cutia craniană protejată într-o cască este o modalitate grozavă de a face asta în timp ce mergi cu motocicleta.
  • Este obligatorie conform legii. În multe state, trebuie să porţi o cască pentru a conduce o motocicletă. Este şi cazul României. Deci, dacă oricum trebuie să porţi una, ai putea să-ţi măreşti avantajele purtând o cască integrală, care are mult mai multe beneficii faţă de o jumătate de cască.

Esenţiale în echipamentul moto: mănuşile de piele

O altă piesă importantă de echipament sunt mănuşile pentru condus. Unii ar presupune că o geacă moto ar fi mai necesară faţă de aceste accesorii mici, dar pentru mulţi motociclişti mănuşile sunt şi mai vitale.

Asta pentru că, dacă te afli într-un accident de motocicletă zburând prin aer, cel mai probabil vei încerca să îţi întinzi mâinile pentru a te proteja. Dacă nu ai nimic care să îţi protejeze mâinile, atunci îţi poţi rupe oase, pierde pielea şi chiar pierde degete.

Există numeroase filmuleţe pe internet în care poţi vedea efectele devastatoare ale unui accident în care motociclistul nu poartă mănuşi. Aşa că tu fii preventiv şi poartă accesorii care să te protejeze cât mai eficient.

Bineînţeles că pe lângă aceste 2 accesorii, jacheta, pantalonii şi încălţămintea sunt şi ele extrem de importante atunci când conduci o motocicletă sau dacă doar eşti pasager. Pune întotdeauna siguranţa ta pe primul loc şi cumpără-ţi mereu echipamente moto de calitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici