A ajuns la spital după ce a consumat substanţe etnobotanice pentru a scăpa de emoţii

Un student ieşean a ajuns la spital, în noaptea de joi spre vineri, după ce a consumat produse etnobotanice, el spunându-le medicilor că a luat astfel de substanţe pentru a putea învăţa mai mult, dar şi pentru diminuarea emoţiilor la examen.

49 afișări
Imaginea articolului A ajuns la spital după ce a consumat substanţe etnobotanice pentru a scăpa de emoţii

A ajuns la spital după ce a consumat substanţe etnobotanice pentru a scăpa de emoţii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Tânărul, în vârstă de 19 ani, student la o universitate din Iaşi, a fost transportat cu ambulanţa din căminul studenţesc în care se afla la Spitalul de Urgenţe din municipiu, medicii constatând că acesta consumase produse etnobotanice.

"Pacientul a fost preluat rapid în Unitatea de Primire Urgenţe, necesitând suport respirator şi terapie de urgenţă a tulburărilor cardiocirculatorii şi rămânând internat în secţia de Toxicologie. Este prima dată când studenţii utilizează aceste produse în sesiune", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

Medicii ieşeni susţin că studentul a apelat la astfel de produse cu intenţia de a putea învăţa cât mai mult şi de a elimina emoţiile din timpul examenului pe care urma să-l susţină.

Tudor Ciuhodaru a mai spus că, în ultimele zile, odată cu începerea sesiunii, mai mulţi studenţi au ajuns la spital după ce s-au simţit rău, pe fondul oboselii, dar şi a consumului în exces de cafea şi ţigări.

"Este vorba despre patologia de sesiune, datorată nopţilor albe, a oboselii, alimentaţiei dezechilibrate şi a excesului de cafea şi a fumatului. Gastritele, ulcerele, tulburările cardiace şi respiratorii, episoadele de anxietate paroxistică sunt fruntaşe în patologia de sesiune. După stabilizare şi evaluare completă în UPU, majoritatea studenţilor afectaţi solicită externarea", a spus Tudor Ciuhodaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici