Afganistan: Talibanii refuză îmbarcarea în avioane de linie a femeilor neînsoţite de un bărbat

În Afganistanul dominat de talibani şi de legile lor islamice, discriminarea femeilor creşte de la o zi la alta.

2024 afișări
Imaginea articolului Afganistan: Talibanii refuză îmbarcarea în avioane de linie a femeilor neînsoţite de un bărbat

Afganistan: Talibanii refuză îmbarcarea în avioane de linie a femeilor neînsoţite de un bărbat

Fără acces la şcoli, dar nici la zboruri? O sursă relatează că unele dintre femeile care călătoreau singure au primit permisiunea de a se îmbarca într-un zbor Ariana Airlines către provincia vestică Herat, dar, până la sosirea autorizaţiei, au pierdut zborul.

Preşedintele aeroportului şi şeful poliţiei, ambii talibani, s-au întâlnit cu oficiali ai companiilor aeriene, pentru a rezolva problema.

Încă nu este clar dacă talibanii vor oferi zboruri scutite de la aplicarea ordinului emis în urmă cu câteva luni, care prevede ca femeile care călătoresc mai mult de 72 de kilometri să fie însoţite de o rudă de sex masculin.

Acest ultim atac împotriva drepturilor femeilor în Afganistan vine la doar câteva zile după ce guvernul taliban şi-a încălcat promisiunea de a permite fetelor după clasa a şasea să se întoarcă la şcoală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici