Ai grijă unde parchezi! De azi poţi primi 10.000 lei amendă dacă laşi maşina pe locurile persoanelor cu handicap

  • De sâmbătă, cresc amenzile pentru cei care parchează pe locurile persoanelor cu handicap
  • Amenzile pornesc de la 2.000 lei şi pot ajunge la 10.000 lei, plus ridicarea maşinii
  • Până acum, amenzile erau cuprinse între 1.000 lei şi 2.000 lei
11898 afișări
Imaginea articolului Ai grijă unde parchezi! De azi poţi primi 10.000 lei amendă dacă laşi maşina pe locurile persoanelor cu handicap

Fii mai atent unde parchezi pentru că, de sâmbătă, cresc amenzile dacă laşi maşina pe locul destinat persoanelor cu dizabilităţi.

Concret, de mâine intră în vigoare Legea nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

„Nu parcaţi pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap. Au nevoie de ele. (...) Parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, transmite Poliţia Română.

Până acum, amenzile erau cuprinse între 1.000 şi 2.000 lei.

Amenda este aplicată de poliţiştii de circulaţie sau chiar „personalul de control cu atribuţii în acest sens”.

Am mers la o parcare din Capitală, pentru a vedea dacă şi de ce şoferii parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap dacă nu au acest drept.

O doamnă ne-a dat de înţeles că se grăbeşte şi, râzând, a spus: „Nu mi-am dat seama”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici