ANAF a trecut la fapte. Primul lăutar din România, amendat pentru că nu şi-a declarat veniturile obţinute din petreceri: În puşcărie dacă mă bagă, eu şi acolo o să cânt

Un lăutar din comuna Albeni, judeţul Gorj, a fost amendat vineri de ANAF cu 3.000 de lei pentru că a cântat la câteva petreceri şi nu şi-a declarat veniturile. Lăutarul spune că a cântat la două petreceri şi a primit doar ciubuc de la petrecăreţi.

36172 afișări
Imaginea articolului ANAF a trecut la fapte. Primul lăutar din România, amendat pentru că nu şi-a declarat veniturile obţinute din petreceri: În puşcărie dacă mă bagă, eu şi acolo o să cânt

Foto de ARHIVĂ

Constantin Florea, un bărbat de 46 de ani, din comuna Albeni, judeţul Gorj, este şofer profesionist, iar în timpul liber cântă la acordeon.

Acesta s-a trezit, vineri, cu doi inspectori antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, acasă, care l-au anunţat că a fost sanctionat cu suma de 3.000 de lei pentru că nu ar fi declarat veniturile obţinute pentru prestarea de servicii artistice, din aprilie până în luna octombrie.

"A venit ANAF-ul la mine acasă, ca la infractor. Au venit la <laudele> unor prieteni care îmi vor <binele>, consideră că eu am făcut evaziune fiscală cântând, dar oare cei care au delapidat statul român cu miliarde de euro, infracţiunea lor cum se numeşte ? Binefacere? Au venit la mine acasă din relatările unor <prieteni>, care m-au reclamat. Mi-au spus să declar ultimele venituri, din aprilie. Le-am spus că am cântat doar la două evenimente ale prietenilor şi am primit doar ciubuc de la petrecăreţi. Trebuie să dau şi această sumă înapoi, 300 de lei. Am rămas surprins că au venit la poartă. Sunt singurul lăutar din Gorj, să-mi ia mie pielea? O să plătesc, o să mă pun în regulă, o să-mi fac un SRL şi o să declar că am câştigat un leu şi le dau 1% din venitul meu, de meseria asta nu mă las. Nu m-am făcut lăutar peste noapte. Le-am spus că şi în puşcărie dacă mă bagă, eu şi acolo o să cânt", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, instrumentistul Constantin Florea.

Potrivit procesului verbal, controlul a fost operativ şi inopinat, făcut prin sondaj în data de 19 octombrie la persoana fizică Florea Constantin.

”S-a constatat faptul că în perioada 20.04.2018-19.10.2018 a efectuat prestări servicii artistice pentru care a fost remunerat cu suma de 300 de lei, fără a avea o formă de organizare. (...) Fapta a fost recunoscută prin nota explicativă dată la momentul controlului", se arată în procesul verbal.

Reprezentanţii ANAF nu au putut fi contactaţi până la această oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici