Angajaţii CFR Marfă ameninţă că ies în stradă "de vineri", pentru că nu şi-au primit salariile

Angajaţii CFR Marfă ameninţă că ies în stradă "de vineri", pentru că nu şi-au primit salariile pe luna mai, iar administraţia a beneficiat totuşi de aceste drepturi.

21 afișări
Imaginea articolului Angajaţii CFR Marfă ameninţă că ies în stradă "de vineri", pentru că nu şi-au primit salariile

Angajaţii CFR Marfă ameninţă că ies în stradă "de vineri", pentru că nu şi-au primit salariile (Imagine din arhivă; Gabriel Pantiru/Mediafax Foto)

Preşedintele Federaţiei "Ramuri-Vagoane", Dumitru Dobre, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că salariaţii de la CFR Marfă sunt nemulţumiţi de faptul că nu au primit nici jumătate din lichidarea pe luna mai, aşa cum le fusese promis, iar reprezentanţii administraţiei au beneficiat de aceste drepturi băneşti şi ameninţă că vor ieşi, de vineri, în stradă.

"Angajaţii CFR au primit jumătate din avansul aferent lunii mai, pe care trebuiau să-l încaseze pe data de 30 mai, pe 12 iunie, iar cealaltă jumătate a avansului va fi încasată pe 19 iunie. Lichidarea pe luna mai, care trebuia plătită luni (15 iunie - n.r.), va fi virată până la sfârşitul acestui luni sau în prima săptămână din luna iulie", declara, în 15 iunie, pentru MEDIAFAX directorul general al CFR Marfă, Călin Graţian.

El explica întârzierile salariale prin faptul că societatea trebuie să plătească în această lună o tranşă dintr-un împrumut sindicalizat de 120 de milioane de euro, contractat în 2007 de la un consorţiu de bănci.

Opt trenuri au fost blocate, în 10 iunie, din cauza unei greve spontane la CFR declanşate din cauza întârzierii virării salariilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici