Apar primele taxiuri aeriene în Europa. Cât va costa un zbor de 15 minute

Producătorul britanic Vertical Aerospace, compania Virgin Atlantic şi aeroportul Londra-Heathrow plănuieşte să introducă taxiuri zburătoare în capitala Angliei.

40451 afișări
Imaginea articolului Apar primele taxiuri aeriene în Europa. Cât va costa un zbor de 15 minute

Sursa foto: hepta photo agency

Producătorul britanic Vertical Aerospace, compania Virgin Atlantic şi aeroportul Londra-Heathrow plănuieşte să introducă taxiuri zburătoare în capitala Angliei.

Primele legături între aeroport şi districtul financiar Canary Wharf ar trebui să fie operaţionale până în 2025: se presupune că un zbor de 15 minute va costa aproximativ 60 de euro.

Heathrow evaluează modul în care eVtol VA-X4, dezvoltat de Vertical Aerospace, se poate adapta la programele de zbor ale companiilor aeriene care operează în capitala Marii Britanii.

Obiectivul operatorilor este transportul de pasageri către Oxford, Bristol şi Southampton. Aceasta decongestionează traficul.

Taxiurile aeriene vor fi operate de Virgin Atlantic, care a comandat 150 de avioane electrice şi este în discuţii pentru a lansa şi o reţea de avioane electrice marca Virgin din Heathrow, Manchester şi Gatwick.

Pentru înregistrare, VA-X4 poate transporta un pilot şi patru pasageri, are o viteză de 322 km/h şi o autonomie de până la 161 km. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici