Video Aproape jumătate din inspectorii generali şcolari vor fi noi

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, că aproape jumătate dintre inspectorii generali şcolari vor fi noi, în urma aplicării ordonanţei privind serviciile deconcentrate, în cazul celorlalţi fiind vorba de menţinerea sau de revenirea în funcţie.

31 afișări

"Aproape jumătate din inspectorii generali şcolari vor fi noi. Este nevoie de schimbare", a declarat Andronescu.

Ministrul a precizat că, în cazul celorlalţi, este vorba fie de menţinerea în funcţie, fie de revenirea celor care au mai avut mandate.

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) trimite, joi, ordinele de demitere şi de numire în funcţie a tuturor inspectorilor generali şcolari şi a adjuncţilor acestora, precum şi a directorilor caselor corpului didactic.

Potrivit unor surse oficiale, MECI va trimite inspectoratelor şcolare judeţene ordinele de demitere a inspectorilor generali şcolari şi a adjuncţilor acestora, precum şi a directorilor caselor corpului didactic. Potrivit aceloraşi, surse, ordinele de demitere nu au fost trimise până în prezent, pentru că funcţiile respective nu sunt ocupate de funcţionari publici, ci de personal contractual, astfel încât nu a fost necesar preavizul.

În aceste condiţii, joi este termenul limită pentru aplicarea OUG 37 privind deconcentratele.

De asemenea, odată cu trimiterea ordinelor de demitere vor fi expediate şi ordinele de numire în funcţie a noilor şefi ai respectivelor instituţii, conform surselor citate.

Ordonanţa privind deconcentratele, adoptată în 15 aprilie, permite înlocuirea tuturor şefilor de servicii, notificarea fiind trimisă acestora în două zile pentru a respecta atât 30 de zile de preaviz, cât şi cele 32 zile din ordonanţă. Ordonanţa de urgenţă care modifică procedurile de conducere a serviciilor deconcentrate prevede desfiinţarea posturilor de conducere din aceste servicii în termen de 32 zile.

Serviciile deconcentrate vor include posturi de director coordonator cu un contract de management pe maximum 4 ani, funcţiile ce conferă calitatea de ordonator credite, inclusiv contractuale, din aceste servicii vor fi desfiinţate, posturile de conducători fiind echivalate celor de secretar de stat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici