Autorităţile din Prahova pregătesc steagul viitoarei regiuni Muntenia. O fundaţie face deja propuneri

Autorităţile din Prahova pregătesc steagul viitoarei regiuni Muntenia, iar o fundaţie înfiinţată de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a făcut deja propuneri de steag, în condiţiile în care Cosma spune că este "sigur" că reşedinţa viitoarei regiuni va fi la Ploieşti.

719 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Prahova pregătesc steagul viitoarei regiuni Muntenia. O fundaţie face deja propuneri

Autorităţile din Prahova pregătesc steagul viitoarei regiuni Muntenia. O fundaţie face deja propuneri

"În cadrul acţiunii lansate de Fundaţia «Mihai Viteazul» şi Academia României cu prilejul simpozionului «Bogdan Petriceicu Haşdeu - 175 de ani de la naştere», începând de luni, 12.08.2013, vor fi expuse la frontonul coloanelor Palatului Culturii din Ploieşti propunerile de steag ale regiunii Muntenia", anunţă vineri, Consiliul Judeţean Prahova, printr-un comunicat de presă.

Contactat telefonic, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, aflat la al treilea mandat la şefia CJ Prahova, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în baza Legii 215 din anul 2001, care este Legea administraţiei publice locale, judeţele pot avea steaguri, adoptate prin votul consiliilor judeţene.

Cosma spune că aleşii din Prahova vor vota un steag al judeţului, care va fi propus ca steag al viitoarei regiuni, în condiţiile în care el este "sigur" că reşedinţa acesteia va fi municipiul Ploieşti, actuala reşedinţă a judeţului Prahova.

"În primă fază vom vota un steag ca steag al judeţului Prahova. întrucât sunt sigur că reşedinţa viitoarei regiuni va fi la Ploieşti, vom propune acest steag ca steag al regiunii Muntenia după ce această regiune va fi înfiinţată", a declarat Mircea Cosma.

Societatea Cultural Istorică "Mihai Viteazul", înfiinţată în anul 1990 de actualul şef al CJ Prahova, a făcut cele două propuneri de steag care vor fi expuse la Palatul Culturii din Ploieşti.

Mircea Cosma a spus că, dacă sunt şi alţi doritori să facă propuneri, le pot face până la sfârşitul lunii septembrie, urmând ca steagul să fie adoptat prin vot al Consiliului Judeţean Prahova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici