Avocatul Poporului s-a autosesizat privind situaţia panourilor de siguranţă de la metrou

Avocatul Poporului s-a autosesizat, vineri, în legătură cu situaţia de la Metrorex referitoare la posibile defecţiuni la panourile de siguranţă din staţiile de metrou şi la scările rulante, care ar încălcat prevederile constituţionale privind dreptul la viaţă şi integritate fizică şi psihică.

1098 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului s-a autosesizat privind situaţia panourilor de siguranţă de la metrou

Avocatul Poporului s-a autosesizat privind situaţia panourilor de siguranţă de la metrou

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu privind situaţia de la METROREX, prezentată de către presă, legată de posibile defecţiuni la materialul rulant şi viitoarea instalare a panourilor de siguranţă în staţii. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică”, precizează reprezentanţii instituţiei înr-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

„Avocatul Poporului a luat cunoştinţă din mass-media de faptul că 15.000 de cetăţeni au semnat o petiţie prin care solicită instalarea panourilor de siguranţă în staţiile de metrou, pentru securizarea peroanelor. Aceste structuri de siguranţă sunt transparente, din plexiglas sau sticlă securizată şi sunt folosite pe peroanele din alte ţări pentru a împiedica oamenii să ajungă pe şinele metroului. Pe de altă parte, conform unor relatări din presă, ar fi fost semnalate nereguli şi în ceea ce priveşte siguranţa călătorilor care folosesc metroul”, completează sursa citată.

Reprezentanţii instituţiei mai precizează că potrivit unor publicaţii, „angajaţii Metrorex descoperă zilnic conductori defecţi, care provoacă scurtcircuite, cablurile electrice cedează săptămânal, iar avariile pot pune în pericol mii de vieţi”.

„Unul dintre angajaţi a mărturisit că: „Cele mai grave apar la bieletele antiroliu. Asta ţine instalaţia electrică. Poate duce şi la deraierea trenului””, conchide sursa menţionată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici