Băsescu:Ar fi extraordinar dacă politicienii şi-ar dona salariile, ar dovedi solidaritate cu oamenii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că ar fi extraordinar dacă politicienii ar accepta să-şi doneze salariile, şeful statului apreciind că acest gest ar dovedi solidaritatea clasei politice cu oamenii în această perioadă.

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu:Ar fi extraordinar dacă politicienii şi-ar dona salariile, ar dovedi solidaritate cu oamenii

Băsescu:Ar fi extraordinar dacă politicienii şi-ar dona salariile, ar dovedi solidaritate cu oamenii (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă fiica sa, Elena, europarlamentar, va renunţa la veniturile salariale în semn de solidaritate, preşedintele a spus că nu ştie deoarece nu a vorbit cu ea.

"Prima oară când o vedeţi întrebaţi-o. N-am vorbit cu ea şi nu pot să decid ce va face ea", a spus preşedintele.

Întrebat ce părere are despre iniţiativa ca pentru o anumită perioadă de timp politicienii să renunţe la veniturile obţinute de la stat, preşedintele a spus că ar fi un gest extraordinar: "Ar fi extraordinar. Într-adevăr, clasa politică ar arăta că este solidară nu cu cei cu salarii mari ci cu cei cu venituri foarte mici. Fie că vorbim de venituri salariale sau venituri din pensii".

"Cred că ar fi un gest pe care toţi îl putem face până la 31 decembrie", a adăugat preşedintele.

Întrebat dacă acest gest ar ajuta România să iasă din criză, şeful statului a spus că de fapt ar fi vorba despre un gest psihologic.

"Vă daţi seama că dacă am lua toate salariile parlamentarilor, preşedintelui, ale membrilor Guvernului şi le-am pune la un loc nu ştiu dacă putem creşte vreo pensie. Să zici că nu se reduce cu 15% ci cu 14% pentru cei cu pensie minim garantată. Nu cred că măcar acolo am face un procent, dar gestul ar fi unul de solidaritate şi sigur nu vorbim numai de salarii ci şi de sume forfetare", a spus Băsescu.

Ulterior, întrebat ce părere are mama sa despre această măsură de reducere a pensiilor preşedintele a zâmbit şi a spus: "Ce să spună?! Măcar mama nu mă critică, deşi nu-i convine. Şi mama şi socrul şi soacra sunt afectaţi de decizie dacă ea se va transforma în lege că deocamdată discutăm nu avem o lege".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici