Băsescu, despre Mazăre: Teribilism de prost gust

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, întrebat cum comentează apariţia primarului Constanţei, Radu Mazăre (PSD), îmbăcat în ofiţer german din timpul războiului, că este vorba despre "teribilism de prost gust".

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre Mazăre: Teribilism de prost gust

Băsescu, despre Mazăre: Teribilism de prost gust (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele a criticat presa pentru modul în care a relatat informaţia despre apariţia lui Mazăre, ca pe ceva "tare", "cool".

El a menţionat că televiziunile au schimbat modul în care au prezentat acţiunea lui Mazăre după ce au văzut cum au reflectat evenimentul televiziunile din străinătate.

Radu Mazăre a apărut, duminică seară, la Mamaia, pe scena unei prezentări de modă, purtând o uniformă de ofiţer german şi fiind însoţit de fiul său, care era şi el îmbrăcat într-o uniformă de ordonanţă de ofiţer german, amândoi defilând în pas de paradă.

Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului l-a reclamat, luni, pe Radu Mazăre pentru încălcarea Legii privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

Mazăre a fost reclamat, într-o scrisoare adresată atât procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, cât şi lui Mircea Geoană, şeful lui Mazăre pe linie de partid, că a încălcat actul normativ privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

În scrisoarea organizaţiei, semnată de directorul acesteia, Marco Maximilian Katz, primarul Constanţei este acuzat că purta uniformă nazistă şi că ar fi instigat un minor, pe fiul său, să îi urmeze exemplul, "educându-l pe acesta să trateze legislaţia în vigoare cu dispret".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici