Băsescu: În 2030 românii vor putea pleca cu TGV de la Constanţa la Londra pentru cumpărături

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat joi optimist în ceea ce priveşte România anului 2030, în care românii vor putea pleca cu TGV de la Constanţa la Paris, iar de acolo prin Canalul Mânecii la Londra, pentru cumpărături, şi apoi vor putea reveni la Bucureşti tot cu TGV.

760 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În 2030 românii vor putea pleca cu TGV de la Constanţa la Londra pentru cumpărături

Băsescu: În 2030 românii vor putea pleca cu TGV de la Constanţa la Londra pentru cumpărături (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Traian Băsescu a fost rugat să contureze România anului 2030 de către moderatorul conferinţei economice la care a participat joi.

Şeful statului a spus că în 2030 România va fi o ţară care va furniza mâncare pentru export, pentru că are un potenţial agricol uriaş care nu este încă valorificat, o ţară care va fi un paradis pentru turism, dacă va reuşi să menţină cele 30% din pădurile virgine pe care le are în prezent şi cei peste 6.000 de urşi pe care îi are în Carpaţi, precum şi capra neagră.

"O ţară în care populaţia va fi mai mică, vom fi doar vreo 16 milioane, o ţară cu o populaţie îmbătrânită, vedeţi că nu o văd numai în roz, şi aici poate vom găsi soluţii să creştem natalitatea, soluţii care nu sunt neapărat financiare, va trebui să găsim şi altceva lângă soluţiile financiare. De asemenea, văd o ţară în care vom putea pleca cu TGV de la Constanţa la Paris şi, trecând prin Canalul Mânecii, să ajungem la Londra.

Ne facem cumpărăturile în City-ul britanic sau utilizăm cărţile de credit în City-ul britanic şi venim înapoi la Bucureşti, tot cu TGV. O văd ca pe o ţară care se va aşeza serios pe poziţia a şaptea din UE, pentru că este a şaptea ca mărime şi ca populaţie, dar este departe de a fi şaptea în ceea ce priveşte competitivitatea", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici