Blocaj în justiţie după ce 80% din amenzi se vor transforma în dosare. Grefier: „Ştim cu toţii că românul este născut justiţiabil”

  • Grefierii atrag atenţia că 80% din totalul amenzilor aplicate pentru nerespectarea ordonanţelor militare se vor transforma în dosare în instanţă
  • Cătălin Trăistaru, lider de sindicat, spune că aceste dosare vor fi adăugate numărului mare de cauze deja existente
  • Grefierii vor fi, astfel, îngropaţi în dosare şi în ore suplimentare, deoarece în profesie este deficit de personal
6697 afișări
Imaginea articolului Blocaj în justiţie după ce 80% din amenzi se vor transforma în dosare. Grefier: „Ştim cu toţii că românul este născut justiţiabil”

Blocaj în justiţie după ce 80% din amenzi se vor transforma în dosare. Grefier: „Ştim cu toţii că românul este născut justiţiabil”

Grefierii atrag atenţia că sistemul judiciar va fi blocat de numărul mare de contestaţii ale amenzilor care vor ajunge în instanţă. Până acum au fost aplicate peste 200.000 de amenzi pentru încălcarea ordonanţelor militare, în valoare totală de aproape 80 de milioane de euro. Grefierii estimează că 80% din amenzi se vor transforma în dosare în instanţă, ceea ce va copleşi acest segment de profesionişti unde este deja deficit de personal.

Cătălin Trăistaru, preşedintele Sindicatului al Grefei Judiciare: Avem  datele statistice din anii anteriori care arată că 80% din amenzile contravenţionale au fost contestate în instanţă. Ştim cu toţii că românul este născut justiţiabil şi indiferent că greşeşte, încearcă în instanţă să-şi înlăture amenda pe care o primeşte.

Grefierii vor fi îngropaţi în dosare pentru că nu este suficient personal.  La ora actuală, la nivel naţional lucrează aproape 8.000 de grefieri. Potrivit unei analize a Consiliului Superior al Magistraturii, mai este nevoie de încă peste 3.000 de grefieri.

Cătălin Trăistaru, preşedintele Sindicatului al Grefei Judiciare: Cu siguranţă va fi un blocaj, în sensul că se va lucra foarte mult sub forma orelor suplimentare. În această perioadă, în proporţie de peste 80% din dosare au fost suspendate ca efect al celor două decrete prezidenţiale. S-au judecat doar cauzele urgente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici