Brazii folosiţi de gălăţeni de Crăciun, replantaţi în curţile şcolilor şi grădiniţelor - FOTO

Membrii unei asociaţii îi îndeamnă pe gălăţeni să cumpere brazi la ghiveci pentru Crăciun, în aşa fel încât după să fie plantaţi. Brazii vor fi replantaţi în curţile şcolilor şi grădiniţelor, dar asociaţia vrea şi să facă o pădure de brazi.

201 afișări
Imaginea articolului Brazii folosiţi de gălăţeni de Crăciun, replantaţi în curţile şcolilor şi grădiniţelor - FOTO

Brazii folosiţi de gălăţeni de Crăciun, replantaţi în curţile şcolilor şi grădiniţelor

Membrii asociaţiei promit că după sărbători vor strânge brazii pe propria lor cheltuială şi îi vor planta în curţile unităţilor de învăţământ din oraş.

Mai mult chiar, începând de anul viitor, reprezentanţii Galaţi 4x4 vor să facă o pădure de brazi pe un teren al statului.

De aceea, membrii asociaţiei îi îndeamnă pe copii să-şi roage părinţii să cumpere doar brazi în ghivece.

„Recunosc că este o idee împrumutată, dar este o idee bună. Noi am decis să facem această campanie în oraş, este primul an şi vrem să ne organizăm cât mai bine. Avem o înţelegere cu Inspectoratul Şcolar, vom planta brazii în curţile şcolilor şi grădiniţelor din oraş. Iniţial, am vrut să mergem în zona Izvoarele, să facem o mică pădure de brazi, dar am decis să o lăsăm pe anul viitor. Noi oferim asistenţă la plantat, suntem un grup de 10 voluntari. Sperăm să prindă ideea, nu avem target. Brazii vor fi adunaţi după anul nou, persoanele care vor să planteze brazi cu ajutorul nostru ne pot contacta pe Facebook sau telefonic. Îi rugăm pe copii să le ceară părinţilor să cumpere brazi care pot fi replantaţi”, a explicat pentru MEDIAFAX, reprezentantul asociaţiei, George Nica.

Gălăţenii se declară încântaţi de idee.

„Este exact ceea ce trebuie să se întâmple în fiecare an, trebuie să fie o regulă. În occident, dar şi în alte oraşe din România se întâmplă de mult, e bine că în sfârşit s-a gândit cineva şi la gălăţeni”, a spus un cetăţean, completat de altul: „Ar fi mai bine să avem o lege care să interzică tăierea brazilor. Cu vorba bună şi cu iniţiative de lăudat nu se rezolvă problema. Până la urmă vorbim despre viitorul nostru, ne batem joc de el, nici măcar câţiva voluntari cu idei bune nu pot schimba mare lucru”.

Campania de replantare a brazilor se va desfăşura după anul nou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
brazi,
galaţi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici