Casa Cesianu, restaurată până în iulie, va putea fi vizitată de bucureşteni. Cum va arăta după renovare - FOTO

Lucrările de restaurare a Casei Cesianu sunt realizate în proporţie de aproximativ 40 la sută, termenul de finalizare fiind iulie 2014, după care imobilul va putea fi vizitat de bucureşteni, a anunţat directorul de Investiţii al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Bogdan Hreapcă.

796 afișări
Imaginea articolului Casa Cesianu, restaurată până în iulie, va putea fi vizitată de bucureşteni. Cum va arăta după renovare - FOTO

Casa Cesianu, restaurată până în iulie, va putea fi vizitată de bucureşteni (Imagine: PMB)

Primăria Capitalei a obţinut pentru lucrările de consolidare, restaurare şi conservare la acest monument fonduri europene prin Programul Operaţioal Regional 2007-2013.

Valoarea proiectului este de 8.585.807,37 de lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 5.147.126,18 de lei, finanţarea de la bugetul de stat, de 2.230.928,09 lei, iar finanţarea municipalităţii - 1.207.753,10 lei.

Lucrările de restaurare sunt efectuate de firma Aedificia Carpaţi, termenul de finalizare fiind luna iulie a acestui an.

Casa Cesianu, situată pe Calea Victoriei la intersecţia cu strada Sevastopol, este un exemplar de casă boierească de la începutul secolului al XIX-lea, singurul care şi-a păstrat toate componentele în varianta originală. Este clasată ca monument istoric de categoria B.

Casa Cesianu depozitează provizoriu 10 din colecţiile aflate în patrimoniul municipiului Bucureşti, ce includ artă plastică şi decorativă.

După restaurare, Casa Cesianu va putea fi vizitată de bucureşteni, unul dintre obiectivele proiectului fiind atragerea unui număr de aproximativ de 4.000 de vizitatori în primul de la deschidere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici