Căsuţele comercianţilor de la Bâlea Lac, distruse. Nu au fost victime, dar salvamontiştii au transmis un avertisment

Prima avalanşă produsă la Bâlea Lac după ninsorile abundente din ultima perioadă a distrus căsuţele comercianţilor care vând produse în apropierea tunelului. Nu au fost victime, însă salvamontiştii avertizează că riscul de producere de noi avalanşe este mare, de 4, pe o scară de la unu la cinci.

3606 afișări
Imaginea articolului Căsuţele comercianţilor de la Bâlea Lac, distruse. Nu au fost victime, dar salvamontiştii au transmis un avertisment

Căsuţele comercianţilor de la Bâlea Lac, distruse. Nu au fost victime

Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că avalanşa s-a produs în timpul nopţii de luni se pare marţi, dar nu au fost victime.

Aceasta a fost prima avalanşă produsă la Bâlea Lac după ninsorile puternice din ultimele zile.

„Avalanşa produsă duminică seară sau în noaptea de duminică încă spre luni s-a oprit în parcarea de lângă tunel, în zona comercială, deschisă pe timpul verii. A fost observată doar luni cand s-a ridicat ceaţa. Pagubele.produse au fost relativ minore, fiind afectate doar chioşcurile din parcare”, a spus David.

Potrivit acestuia, riscul de producere de noi avalanşe mare, de gradul 4, pe o scară de la unu la cinci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici