Caz de botulism la un copil de 7 ani, în Suceava. Micuţul a mâncat o conservă

  • Un caz de botulism a fost înregistrat în judeţul Suceava la un copil în vârstă de 7 ani, după ce a mâncat o conservă.
  • Pe de altă parte, femeia care făcuse o formă gravă de botulism a fost salvată.
5375 afișări
Imaginea articolului Caz de botulism la un copil de 7 ani, în Suceava. Micuţul a mâncat o conservă

Medicii din Suceava anunţă, luni, că femeia cu botulism care ajunsese la ATI are o evoluţie favorabilă. După aproximativ 3 săptămâni de spitalizare în terapie intensivă, femeia a fost transferată pe secţie şi urmează să fie externată.

„În urmă cu aproximativ o săptămână a mai fost diagnosticat cu botulism un copil de 7 ani, care a fost adus de părinţi la spital pentru disfonie, disfagie, ptoză palpebrală, după ce a consumat o conservă din comerţ. În urma adiministrării serului antibotulinic, pacientul a avut o evoluţie bună cu remiterea simptomelor, urmând să fie externat tot în cursul zilei de astăzi. Copilul nu a necesitat internare în secţia de ATI”, spun medicii.

Conform Monitorul de Suceava, este vorba despre o fetiţă de 7 ani din comuna Zvoriştea, care a mâncat o conservă depozitată în condiţii improprii, pe câmp. Fetiţa a avut tulburări digestive şi familia a dus-o la spital după 5 zile de la debut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
botulism,
suceava

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici