Ce cumpără armata în plină criză a coronavirusului: bombe de iluminare de 78,5 milioane de lei

Pe aplicaţia de achiziţii electronice, e-licitaţie.ro, MApN a postat dosarul pentru cumpărarea a două loturi de muniţii de iluminare pentru piesele de artilerie de 82 mm şi 120 mm, la o valoare estimată de 78,5 milioane lei. MApN are intenţia să cumpere între 1.000 şi aproximativ 9.000 de lovituri din ambele calibre.

1380 afișări
Imaginea articolului Ce cumpără armata în plină criză a coronavirusului: bombe de iluminare de 78,5 milioane de lei

Ce cumpără armata în plină criză a coronavirusului: bombe de iluminare de 78,5 milioane de lei

Este puţin ciudat că se cumpără acum muniţie de iluminare şi în cantităţi atât de mari. Loviturile pentru iluminare au fost folosite cu succes în Primul Război Mondial, când luptele se desfăşurau de pe poziţii fixe, pentru iluminarea terenului şi obiectivelor. De atunci, ele au fost tot mai puţin utilizate în operaţii militare, în vremurile noastre fiind înlocuite de cele mai multe ori cu dispozitive de vedere pe timp de noapte, drone cu camere care au diferiţi senzori etc.

Citeşte continuarea pe monitorulapararii.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici