Compania din spatele lui Johnnie Walker şi Guinness numeşte prima femeie CEO

159 afișări
Imaginea articolului Compania din spatele lui Johnnie Walker şi Guinness numeşte prima femeie CEO

Compania din spatele lui Johnnie Walker şi Guinness numeşte prima femeie CEO

Diageo, care produce bere Guinness şi whisky Johnnie Walker, a declarat astăzi că directorul operaţional Debra Crew i-ar urma lui Ivan Menezes, care se va retrage din companie după 10 ani la conducere.
 
Crew urmează să preia controlul la 1 iulie, a spus compania într-un comunicat. Numirea ei înseamnă că femeile vor reprezenta mai mult de 50% din comitetul executiv al Diageo, a adăugat compania, potrivit CNN.
 
Diageo este al şaptelea membru ca mărime al indicelui FTSE 100 (UKX) şi va deveni acum cea mai mare companie listată în Marea Britanie condusă de o femeie. Există doar nouă alte companii FTSE 100 (UKX) conduse de femei, inclusiv compania farmaceutică GlaxoSmithKline (GLAXF) şi banca NatWest.
 
Diageo este a patra cea mai mare companie de băuturi alcoolice din lume după valoarea de piaţă, după AB InBev (BUD) şi Wuliangye Yibin şi Kweichow Moutai din China. Este al cincilea ca mărime dacă este inclus grupul francez de produse de lux LVMH (LVMHF), care vinde şampanie Moët şi coniac Hennessy.
 
Menezes demisionează în urma unei mandat de succes la Diageo, timp în care preţul acţiunilor companiei aproape s-a dublat. Vinde mai mult whisky scoţian, tequila, vodcă şi gin după valoarea vânzărilor nete decât orice altă afacere din lume.
 
Ivan a transformat amprenta globală a Diageo, portofoliul de mărci şi focalizarea strategică, poziţionând afacerea noastră ca un lider clar în băuturile premium”, a spus preşedintele Javier Ferrán în declaraţie.
 
Consiliul de administraţie a planificat cu sârguinţă succesorul lui Ivan şi suntem încântaţi că am numit un lider de calibrul Debrei pentru acest rol”, a adăugat el. „Nu mă îndoiesc că Diageo este pe mâinile potrivite pentru următoarea fază a creşterii sale.”
 
Crew sa alăturat Diageo în 2020 de la Pepsi. Ea este fostul CEO al companiei de tutun Reynolds American şi a lucrat la Kraft Foods, Nestle (NSRGF) şi Mars.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici