Copiii din România vor fi vaccinaţi anti-Covid-19

  • Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că România va introduce vaccinarea anti-covid la copii.
  • Medicul Rafila susţine că, dacă guvernul nu va avea o campanie de informare eficientă, vaccinarea copiilor va fi un eşec.
  • În România, vaccinarea împotriva COVID-19 este voluntară şi gratuită.
3112 afișări
Imaginea articolului Copiii din România vor fi vaccinaţi anti-Covid-19

Copiii din România vor fi vaccinaţi anti-Covid-19

Şi copiii tăi, cu vârste între 12 şi 15 ani, vor putea fi vaccinaţi împotriva COVID-19. Colonelul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, susţine că autorităţile din România vor fi pregătite să înceapă campania de vaccinare a copiilor imediat ce Agenţia Europeană a Medicamentului va autoriza acest lucru.

“Vom fi pregătiţi să asigurăm şi vaccinarea celor din această grupă de vârstă, evident, cu acordul părinţilor, folosind logistica necesară. Deja avem o experienţă de circa 6 luni, mai bine de 6 luni, de când suntem în această campanie de vaccinare. Am înţeles ce trebuie făcut mai bine.Ştim care sunt lucrurile care funcţionează şi pe care e bine să le menţinem.”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul vaccinării în România. 

O campanie de vaccinare fără o bună informare, din timp, a părinţilor, va fi un eşec, declara, în urmă cu câteva zile, medicul Alexandru Rafila. Colonelul Valeriu Gheorghiţă susţine că o comisie deja lucrează la o astfel de campanie de informare. În plus, mizează şi pe înţelepciunea părinţilor.

“Părinţii care s-au vaccinat, cu siguranţă vor înţelege şi înţeleg deja importanţa vaccinării şi pentru copii.(...) Se lucrează la o astfel de campanie. Se implică UNICEF-ul, cât şi reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Săptămânile următoare, în măsura în care vom fi pregătiţi, aceste rezulatte vor fi vizibile.”, a mai spus Gheroghiţă. 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici