Cristian Ghinea, despre PNRR: Sunt unele probleme tehnice, sunt alte probleme politice

  • Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea susţine că în ceea ce priveşte negocierile cu Comisia Europeană pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) „sunt unele probleme tehnice, sunt alte probleme politice”.
  • Ghinea a mai spus că România va depune Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe 31 mai.
  • Ghinea a participat luni la şedinţa de lucru convocată de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
223 afișări
Imaginea articolului Cristian Ghinea, despre PNRR: Sunt unele probleme tehnice, sunt alte probleme politice

Cristian Ghinea, despre PNRR: Sunt unele probleme tehnice, sunt alte probleme politice

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea susţine că în ceea ce priveşte negocierile cu Comisia Europeană pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) „sunt unele probleme tehnice, sunt alte probleme politice”.

Cristian Ghinea spune că pe mai multe componente din PNRR „aproape am bătut palma” cu Comisia Europeană, în timp la altele sunt probleme tehnice sau politice.

Eu sunt foarte mulţumit că avem componenta de Educaţie, componenta de Sănătate, componenta de Infrastructură de transport, componenta de creşe, componenta de păduri, care sunt apreciate de Comisie, cu care aproape că am bătut palma, şi sunt şi alte componente pe care trebuie să mai muncim foarte mult ca să convingem Comisia Europeană. Sunt unele probleme tehnice, sunt alte probleme politice, de pildă alocarea de 4 miliarde de euro pentru autostrăzi eu o consider o problemă politică, în sensul în care Comisia nu ar trebui să aibă o părere despre mărimea alocării, Comisia ar trebui să aibă observaţii tehnice pe această chestiune”, a declarat Cristian Ghinea.

În ceea ce priveşte investiţiile în reţeaua de gaze, prevăzute în PNRR, ministrul Proiectelor Europene susţine că CE este sceptică.

„În general, Comisia nu prea agreează finanţarea infrastructurii de combustibili fosili, este din nou o diferenţă de opinie, cum este şi la irigaţii. Nu este niciun fel de greşeală. România vrea să investească în reţelele de gaze, ne asumăm acest punct de vedere, Comsisia este sceptică”, a mai spus Ghinea.

Ghinea a mai spus că România va depune Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe 31 mai.
 
Ghinea a participat luni la şedinţa de lucru convocată de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, la care au mai participat Florin Cîţu, Ludovic Orban şi vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici