Criză demografică în Germania: numărul căsătoriilor scade şi se nasc tot mai puţini copii

  • Naşterile din Germania au atins cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu.
  • Numărul căsătoriilor este aproape de minimele record înregistrate după cel de-al Doilea Război Mondial.
  • Noile date arată provocările demografice cu care se confruntă cea mai mare economie europeană.
416 afișări
Imaginea articolului Criză demografică în Germania: numărul căsătoriilor scade şi se nasc tot mai puţini copii

Criză demografică în Germania: numărul căsătoriilor scade şi se nasc tot mai puţini copii. Sursa foto: Mediafax Foto

Experţii au declarat că performanţele slabe ale economiei germane, care abia a crescut în ultimii ani, combinate cu cheltuielile guvernamentale mai stricte au contribuit la scăderea ratei natalităţii din ţară, conform Financial Times.

Cei 693.000 de copii născuţi în Germania anul trecut au marcat cel mai scăzut nivel din 2013 încoace şi au reprezentat o scădere de 6,2% faţă de anul precedent, potrivit cifrelor publicate joi de Destatis, biroul federal de statistică.

Scăderea ratei natalităţii, îmbătrânirea societăţii şi reducerea forţei de muncă reprezintă unele dintre cele mai mari probleme pentru decidenţii politici din Europa, deoarece sporesc presiunea asupra finanţelor publice şi slăbesc prognozele de creştere economică.

Dificultatea abordării problemei îmbătrânirii populaţiei Germaniei a fost subliniată de o scădere de 7,6% a numărului de căsătorii în această ţară, care a scăzut la cel mai scăzut nivel de când au început să fie înregistrate datele, în 1950 - cu excepţia anului 2021, când blocajele pandemice au determinat amânarea multor nunţi.

Economiştii au avertizat că, dacă rata natalităţii din Germania va continua să scadă, aceasta va exercita o presiune asupra forţei de muncă şi asupra creşterii economice, în special odată ce marea generaţie "baby-boomer" născută în anii '50 şi '60 va intra la pensie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici