Dănilă, despre persoane publice care să-i fie COPILOT: Băsescu, Paşcu, Năstase, Motoc

Generalul Ştefan Dănilă, fostul şef al Statului Major General al Armatei, i-a enumerat, joi, într-un interviu acordat MEDIAFAX, pe Traian Băsescu, Ioan Mircea Paşcu, Adrian Năstase şi Mihnea Motoc drept persoanele publice care să-i fie copilot, dacă s-ar urca din nou la manşă.

920 afișări
Imaginea articolului Dănilă, despre persoane publice care să-i fie COPILOT: Băsescu, Paşcu, Năstase, Motoc

Dănilă, despre persoane publice care să-i fie COPILOT: Băsescu, Paşcu, Năstase, Motoc

Solicitat să precizeze ce persoană publică ar vrea să-i fie copilot, dacă ar urca din nou la manşa avionului MIG, Dănilă a răspuns: „În MIG 21, dacă ar fi să zbor să execut o misiune de luptă, cel mai clar ar fi să zbor singur, pentru că pilotul de vânătoare trebuie să ia deciziile singur şi să acţioneze singur, după un plan stabilit. În momentul în care sunt doi în avion şi sunt într-o acţiune de luptă, există şanse foarte mari ca avionul să se prăbuşească şi am avut destule cazuri”.

„În C130, în care am învăţat ce înseamnă să lucrezi în echipă, cred că aş putea zbura cu destul de mulţi oameni politici pe care i-am admirat în cariera lor politică. Sunt oameni pe care i-am apreciat. Nu pot să neg că omul care mi-a insuflat cea mai multă încredere şi în care am văzut efectiv lupta pentru a face bine statului român şi faptul că nu exista nimic mai presus decât instituţiile statului şi statul român a fost preşedintele Băsescu”, a adăugat Dănilă.

El a spus că a lucrat cu Băsescu şi a văzut în modul de abordare un conducător de stat.

„Un alt om politic pe care l-am admirat şi cu care nu am avut posibilitatea să lucrez foarte mult a fost Ioan Mircea Paşcu. A fost şi Adrian Năstase. Oameni politici pe care i-am admirat de la distanţă şi pe care sunt convins că statul român i-a avut ca exponenţi importanţi. Mihnea Motoc, fostul ministru al Apărării, chiar dacă el nu se consideră un om politic. Un foarte bun ministru al Apărării şi un foarte bun diplomat poate să fie la un moment dat şi un foarte bun om politic”, a mai spus Dănilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici