Declaraţie controversată privind contribuţia pentru sănătate. Dan Vîlceanu: E incorect pentru cei cu salarii mari să plătească 10%, iar cei cu salarii mici mai puţin, dar cu aceleaşi servicii

Ministrul demis al Finanţelor spune că în România ar trebui discutat în spaţiul public introducerea unui plafon până la care să fie percepută contribuţia pentru sănătate.

7486 afișări
Imaginea articolului Declaraţie controversată privind contribuţia pentru sănătate. Dan Vîlceanu: E incorect pentru cei cu salarii mari să plătească 10%, iar cei cu salarii mici mai puţin, dar cu aceleaşi servicii

Declaraţie controversată privind contribuţia pentru sănătate. Dan Vîlceanu: E incorect pentru cei cu salarii mari să plătească 10%, iar cei cu salarii mici mai puţin, dar cu aceleaşi servicii

Dan Vîlceanu spune că „e incorect” ca românii care câştigă mai mult să plătească acelaşi procent din salariu ca cei cu venituri mici şi să beneficieze de aceleaşi servicii.

"Este incorect ca cineva care câştigă un salariu mare să plătească 10% din acel salariu, iar cel care câştigă un salariu mic să plătească o contribuţie mult mai mică, ei beneficiind practic de aceleaşi servicii atunci când ajung la spital. Atunci, ar trebui să gândim un plafon până la care să percepem contribuţia de sănătate, pentru că ea nu funcţionează ca acea contribuţie la pensii, când tu acumulezi, contribui şi vei primi înapoi, atunci când ajung la pensie, o sumă de bani", a declarat la Profit.ro ministrul demis al Finanţelor, Dan Vîlceanu.

Proiecte similare au fost întâmpinate cu ostilitate de opinia publică din România.

Dan Vîlceanu a precizat că doreşte şi eliminarea excepţiilor de taxare acordate angajaţilor din IT şi construcţii.

"În momentul de faţă există o problemă generată de o oarecare discriminare pentru anumite sectoare care sunt exceptate de la plata impozitului sau a contribuţiilor şi toate celelalte sectoare, care plătesc impozite şi contribuţii", a spus ministrul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici