Despăgubirile pentru accidente rutiere uşoare vor fi plătite mai uşor

Accidentele rutiere din care rezultă doar pagube materiale vor fi raportate societăţilor de asigurare printr-un formular tipizat, eliberat de asigurator şi denumit "constatare amiabilă de accident", în care vor fi precizate circumstanţele accidentului, persoanele şi vehiculele implicate.

21 afișări
Imaginea articolului Despăgubirile pentru accidente rutiere uşoare vor fi plătite mai uşor

Despăgubirile pentru accidente rutiere uşoare vor fi plătite într-un mod simplificat

Formularul va fi transmis societăţii de asigurare şi va fi înmânat odată cu poliţa de asigurare RCA, conform unui proiect de lege aprobat, marţi, de Guvern.

Asiguratul poate solicita, pe perioada de valabilitate a poliţei de asigurare, unul sau mai multe formulare, în cazul în care actul pe care l-a dobândit iniţial a fost folosit, înstrăinat sau pierdut.

În acest formular vor fi consemnate circumstanţele producerii evenimentului, datele personale de identificare ale vehiculelor implicate şi ale asiguratorilor.

Noua procedură va permite reducerea etapelor de recuperare a prejudiciilor în caz de accidente de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, reprezentând o alternativă în soluţionarea lor, se arată într-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici