„Doamnă, eu vreau să mă vaccinez cu Pfizer, nu cu Comirnaty”. CNCAV, explicaţii despre confuzia dintre Pfizer/BioNTech şi Comirnaty

Mai multe persoane care merg la vaccin şi ştiu că trebuie să li se administreze vaccin produs de Pfizer / BioNTech sunt induşi în eroare de faptul că pe fiolă scrie „Comirnaty”. Reprezentanţii CNCAV îi liniştesc spunând că una este firma, şi cealaltă denumirea vaccinului.

26704 afișări
Imaginea articolului „Doamnă, eu vreau să mă vaccinez cu Pfizer, nu cu Comirnaty”. CNCAV, explicaţii despre confuzia dintre Pfizer/BioNTech şi Comirnaty

„Doamnă, eu vreau să mă vaccinez cu Pfizer, nu cu Comirnaty”. CNCAV, explicaţii despre confuzia dintre Pfizer/BioNTech şi Comirnaty

„- Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer. Aşa m-am programat pe platformă, la Pfizer.
- Este în regulă, Pfizer o să primiţi.
- Dar pe sticluţă scrie Comirnaty!”
, este un dialog des întâlnit în centrele devaccinare în care este administrat vaccinul Pfizer, iar sâmbătă a fost prezentat de reprezentanţii Campaniei Naţionale de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV), pe pagina de Facebook.

Cei de la CNCAV explică de unde apare confuzia dintre Pfizer, BioNTech şi Comirnaty.

„De la ambalajul dozei. Primele doze au venit cu etichetă de PfizerBioNTech, apoi unele doze au venit cu o etichetă pe care este scris doar BioNTech, iar acum pe doze sunt etichete Comirnaty. (...) Oamenii, după ce se vaccinau cu prima doză, povesteau experienţa trăită prietenilor, rudelor şi vecinilor. Când le venea rândul acestora, toţi se aşteptau să vadă eticheta Pfizer. Nu de puţine ori, personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris. PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului”, arată cei de la CNCAV pe pagina de Facebook.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate 2.065.575 de persoane, dintre care 1.138.301 de persoane au primit ambele doze de vaccin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cncav,
vaccin,
pfizer

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici