Evaluare Naţională şi Bacalaureat 2020. Rezultatele elevilor vor fi anonimizate. Nota Ministerul Educaţiei

  • Noutate la Evaluarea Naţională ş Bacalaureat.
  • Rezultatele elevilor vor fi anonimizate, pentru a respecta regulile privind confidenţialitatea datelor.
  • Ministerul Educaţiei a trimis o notă către comisiile judeţene de Evaluare Naţională, luni, prin care le transmite profesorilor din centrele de examen să îi informeze pe elevi despre asta.
48273 afișări
Imaginea articolului Evaluare Naţională şi Bacalaureat 2020. Rezultatele elevilor vor fi anonimizate. Nota Ministerul Educaţiei

Evaluare Naţională 2020. Rezultatele elevilor ar putea să fie anonimizate. Nota Ministerul Educaţiei

UPDATE 11:40 Ministerul Educaţiei a transmis miercuri, un comunicat de presă prin care anunţă că numele şi prenumele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat. 
 
„Pentru prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, numele şi prenumele candidaţilor la examenele naţionale vor fi publicate în format anonimizat. În conformitate cu prevederile art.5 şi ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaţilor vor fi afişate astfel”, a transmis Ministerul Educaţei, printr-un comunicat de presă. 
 
În acest sens, astăzi, 17 iunie, comisiile din unităţile de învăţământ/centrele de examen vor tipări din aplicaţia informatică EvNat un raport ce va conţine: şcoala de provenienţă a candidatului, judeţul, numele şi prenumele candidatului, CNP şi codul unic aferent candidatului:  Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul judeţului). Raportul va fi distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat îşi va putea vedea rezultatele obţinute la examene. 
 
Listele afişate în centrele de examen şi pe site-ul evaluare.edu.ro vor conţine următoarele informaţii: codul unic al candidatului, şcoala de provenienţă, rezultatele probelor examenului şi media
 
Comisiile din unităţile de învăţământ/centrele de examen vor informa candidaţii, în cursul zilei de miercuri, că rezultatele vor fi afişate cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.
 
Decizia a fost luată, inclusiv, în baza consultărilor cu partenerii sociali – federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, reprezentanţii părinţilor, Consiliul Naţional al Elevilor, Consiliul Naţional al Rectorilor – toţi fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui şi a prenumelui elevului, a mai transmis instituţia. 
 
 
Ministerul Educaţiei a trimis o notă către comisiile judeţene de Evaluare Naţională, luni, prin care le transmite profesorilor din centrele de examen să îi informeze pe elevi despre faptul că „rezultatele vor fi afişate anonim”, potrivit edupedu.ro.
 
Decizia vine după ce Autoritatea pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal ar fi cerut Ministerului să respecte regulamentul GDPR, ignorat până în prezent.  Prin urmare, elevii vor afla miercuri, la examenul de Matematică, codurile individuale în dreptul cărora vor fi publicate notele lor, potrivit unui document al instituţiei. 

Ministerul Educaţiei: „Comisiile din centrele de examen vor informa astăzi candidaţii că „rezultatele vor fi afişate anonim”

 
Nota Ministerului Educaţiei, semnată de directorul general al instituţiei, prevede însă anonimizarea totală a rezultatelor, indiferent de decizia părinţilor.
 
 
„Codurile individuale vor fi distribuite candidaţilor în cursul zilei de 17 iunie 2020, în momentul predării lucrării scrise” la Matematică, a decis Ministerul Educaţiei, care precizează în nota trimisă comisiilor judeţene de examen că acest cod individual „al fiecărui candidat generat de aplicaţia informatică EvNat corespunde numelui şi prenumelui“. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici