Femeia cu gripă AH1N1 care a venit în ţară în 29 mai a refuzat să completeze formularul

Femeia care a venit de la New York în 29 mai a refuzat să completeze formularul privind starea de sănătate la intrarea în ţară, a declarat, luni, consilierul ministrului Sănătăţii, Geza Molnar.

14 afișări
Imaginea articolului Femeia cu gripă AH1N1 care a venit în ţară în 29 mai a refuzat să completeze formularul

Femeia cu gripă AH1N1 care a venit în ţară în 29 mai a refuzat să completeze formularul (Imagine: Mediafax Foto)

"Completarea corectă a formularelor privind gripa AH1N1 la intrarea în România ţine de gradul de conştiinţă al fiecărui om, întrucât zilnic ajung în ţară aproape 600 de persoane din ţări unde au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire", a spus consilierul ministrului Sănătăţii, Geza Molnar.

În fiecare zi ajung în România din Mexic 356 de persoane, 157 venind pe ruta directă New York- Bucureşti, iar alte 56 prin rute care fac escală.

"Din păcate, femeia a refuzat să completeze acel formular, deşi încă de la Paris se simţea rău. Mai mult, a participat şi la o întâlnire cu prietenii, organizată într-un restaurant. Apoi a chemat ambulanţa, care a transportat-o la spital", a mai spus consilierul ministerial.

Geza Molnar a precizat că femeia nu va fi sancţionată.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, luni, că persoanele care nu vor completa corect formularele sau care nu le vor completa deloc intră sub incidenţa Codului penal, fiind vorba de încălcarea dispoziţiilor articolelor 308, 180 - 184 şi 179.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici