Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, condamnat definitiv la trei ani cu executare

Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, a fost condamnat, marţi, la trei ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Bucureşti, hotărârea, prin care judecătorii au admis apelul DNA împotriva deciziei iniţiale a Tribunalului Bucureşti, fiind definitivă.

3835 afișări
Imaginea articolului Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, condamnat definitiv la trei ani cu executare

Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, condamnat definitiv la trei ani cu executare

Roberto Ştefan Ababei, fost director general adjunct al Poliţiei Capitalei, a fost condamnat, marţi, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul în care procurorii DNA îl acuză de trafic de influenţă, după ce ar fi încercat să favorizeze doi administratori ai unui restaurant din Sectorul 6. Decizia, una definitivă, vine după ce, în luna martie, Tribunalul Bucureşti îl condamnase la trei ani cu suspendare, DNA formulând apel.

"(..)Dispune înlăturarea dispoziţiilor art.91 Cod Penal şi următoarele în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Ababei Roberto-Ştefan urmând ca pedeapsa rezultată stabilită prin sentinţa apelată să fie executată în regim de detenţie", se notează în decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Alături de fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, în dosar au mai fost condamnate alte două persoane, Eduard Alexandru Zamă la doi ani cu suspendare şi Dan Mihai Pencea, tot doi ani cu suspendare, la acesta din urmă fiind lăsată decizia iniţială a Tribunalului Bucureşti.

În cazul lui Eduard Alexandru Zamă a fost dispusă şi prestarea de muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, muncă ce va fi prestată în cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor sau la Primăria Muncipiului Bucureşti- Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus confiscarea de la Roberto Ababei a sumelor de 24.800 lei, 3.795 de euro şi 320 de lire sterline.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 14 iulie - 6 august, Roberto Ababei a primit de la Eduard Alexandru Zamă şi Dan-Mihai Pencea, administratorii unui restaurant, în două tranşe, 13.000 de euro, lăsându-i pe aceştia să creadă că, prin funcţia deţinută, îi poate influenţa pe ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice care făceau cercetări cu privire la presupuse infracţiuni de evaziune fiscală săvârşite de cei doi oameni de afaceri.

Procurorii DNA susţin că Ababei le-a creat celor doi şi impresia ca poate interveni pe lângă un alt director adjunct, care avea în subordine Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE).

Cei doi se temeau că ar putea fi cercetaţi pentru evaziune fiscală după un control al poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în urma căruia fuseseră găsite nişte agende în care se aflau programările unor nunţi şi botezuri care avuseseră loc şi care erau trecute şi în contabilitatea localului. Astfel, administratorii restaurantului ar fi luat legătura cu Roberto Ababei, pentru ca acesta să intervină pe lângă ofiţerii SICE.

Roberto Ababei a fost director general adjunct al Poliţiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, şeful Poliţiei Sectorului 2. În 15 octombrie, Roberto Ababei a fost eliberat din funcţie, ca urmare a arestării sale.

În perioada noiembrie 2009 - aprilie 2010, Ababei a fost împuternicit la comanda Poliţiei Sectorului 2, iar din 2005 până în noiembrie 2009, a condus Secţia 8 Poliţie, anterior fiind, timp de un an, adjunctul şefului Secţiei 8.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici