Video “Gândurile lui Cristoiu”, despre cazul din Caracal: Principala instituţie vinovată, STS. Anchetele vor arăta că sub conducerea lui Carmen Dan a fost un dezastru la MAI/ Marea speranţă Dan Barna şi USR au fost cea mai mare dezamăgire | VIDEO

Analistul politic Ion Cristoiu a analizat şi dezbătut tragedia din Caracal.

8717 afișări

ORA 19:59 Concluzie: Iohannis a câştigat alegerile - l-am votat şi ei - cu unul dintre cele mai bune sloganuri din istoria ţării: „România lucrului bine făcut”. Nu a făcut nimic. Nu mai există nicio forţă politică care să aducă speranţă. Am crezut că este USR, dar m-am înşelat. 

ORA 19:51 Anchetele vor arăta că sub conducerea lui Carmen Dan a fost un dezastru la MAI. Există la nivelul PSD concluzia că în perioada ei, instituţiei i-a scăpat de sub control crima organizată. 

ORA 19:48 Viorica Dăncilă este singura candidată la prezidenţiale care a reacţionat concret, rapid, la o provocare reală. 

ORA 19:40 Instituţiile de forţă - STS, SRI etc. - se confruntă acum cu crima organizată, cu viaţa reală. Numai că ele nu sunt pregătite să se bată pe bune. Deoarece au trecut 14 ani de glorie a celor de la DNA. Ei au fost obişnuiţi cu gloria uşoară, nu cu cazuri complexe precum cel din Caracal, pentru că am avut ca singură temă, timp de 14 ani, spectacolul corupţiei. 

ORA 19:35 Problema este reacţia politicienilor. Dăncilă a fost precipitată în aceste declaraţii deoarece avea informaţii că i se părea un nou Colectiv. Dacă nu demitea rapid şi, uneori, nedrept, e clar că i se pregătea acel hashtag #rezist. Cauza crimei nu are legătură cu pedepsele. Cei care comit astfel de crime sunt oameni dezaxaţi care au o singură grijă, să nu fie prinşi. Identificarea cauzei a fost greşită, soluţia greşită. Marea speranţă Dan Barna şi USR au fost cea mai mare dezamăgire. Barna este candidat la preşedenţie şi trebuia să folosească prilejul pentru a arăta ce preşedinte este la Cotroceni. Barna şi partidul lui, în care am avut mare încredere, pretind că ei fac altfel de politică. Păi în momentul acesta emoţional mă aşteptam să facă un rechizitoriu al clasei politice, care arăta că ce s-a întâmplat este urmarea clientelismului, a corupţiei, a lipsei profesionalismului şi a dezastrului de la MAI, unde orice ministru intră pe mâna generalilor şi devine victima lor. Dacă Barna voia pe bune să concureze, îl mânca pe Iohannis pe subiectul STS. PNL a fost dezastruos, a fost un partid care nu a existat în acest caz. Ei, prin Orban şi Rareş Bogdan, nu sunt decât slugile lui Klaus Iohannis. 

ORA 19:30 Marea concluzie de aici este faptul că în toate aceste instituţii din sistemul bugetar au pătruns în ultimii ani numai neaveniţi. 

ORA 19:23 Suntem în Olt. În aceste feude ale PSD-ului şi PNL-ului angajarea se face pe pile. Nimeni nu a luat în serios, în tot acest lanţ, cazul. Nimeni nu şi-a făcut profesionist treaba. Eu nu cred că ei au fost în faţa porţii. Eu cred că procurorul şi poliţiştii nu au fost acolo. Nu îi lăsa inima să nu intervină. Ce să facă trei ore acolo? Este o mare gogoaşă.

ORA 19:18 Dumneavoastră ştiţi cu ce se ocupă STS? Şeful acestui serviciu are salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce face el pentru acest salariu? Eu scriu zilnic şi nu am 5.000 de euro pe lună. Din punctul acesta de vedere, cu ce se ocupă STS, cu ce se ocupă SPP, serviciile, aceste instituţii militarizate? Vă spun eu. Întinde cabluri pentru una dintre cele mai mari prostii ceauşiste: să ai telefon pe scurt. Un ministru ridică receptorul şi comunică cu un alt ministru, direct. De ce trebuie să discute ei în secret?

ORA 19:11 Declaraţia preşedintelui Iohannis este o nouă dovadă că în legătură cu poporul acesta e ceva tulbure. Cum D-zeu am avut cinci ani un preşedinte care nu comunică? Îl vom mai avea cinci ani. Aţi observat că a citit? Este inimaginabil să citeşti într-o astfel de situaţie. Este incapabil să ţină discursuri. (...) Instituţiile de forţă din România, militarizate, sunt conduse de generali, iar pentru aceştia prima grijă este aceea de a-l sluji pe preşedinte. 

ORA 19:08 Avem dovezi multe şi ferme în legătură cu bâlbâiala autorităţilor. Să începem cu principala instituţie vinovată, STS. Mi-am dat seama câţi oameni are în presă această instituţie. Sunt mulţi jurnalişti care au dat fake news-uri în legătură cu STS. Alexandra a sunat la 112. La nivel de societate s-a transmis conştiinţa că e bine să suni la 112. Alexandra a făcut acest lucru deoarece STS a promovat mereu capacitatea sa de a localiza. Toţi suntem convinşi că ei ne pot localiza. 

ORA 19:05 Sunt prudent în legătură cu ce ne spun autorităţile în ceea ce priveşte mersul anchetei. În astfel de cazuri, în Rusia, Mongolia, apare o precipitare a organelor de anchetă, sub presiunea opiniei publice, de a găsi vinovatul. Era normal să fim ţinuţi la curent nu prin surse, ci prin informări oficiale. Deocamdată nu avem, oficial, confirmarea mărturiei lui Dincă. Trebuie să fim atenţi, noi ca jurnalişti, să nu fie o muşamalizare a acestui caz.

Taguri:
ştiri,
mediafax,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici