Geoană: Responsabili de situaţia de la Spiru Haret sunt Miclea, Hărdău şi Adomniţei

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, marţi, că responsabili de situaţia privind diplomele de la Spiru Haret sunt foştii miniştri de resort Mircea Miclea, Mihail Hărdău şi Cristian Adomniţei.

45 afișări
Imaginea articolului Geoană: Responsabili de situaţia de la Spiru Haret sunt Miclea, Hărdău şi Adomniţei

Preşedintele PSD Mircea Geoană (Montaj foto)

El a criticat modul în care a fost tolerată situaţia privind acordarea respectivelor diplome în timpul miniştrilor menţionaţi.

Liderul PSD a spus, de asemenea, că soluţia care va fi propusă va trebui să nu îi afecteze pe studenţii Universităţii şi pe părinţii acestora.

El a menţionat că diplomele celor care au absolvit Universitatea ar trebui să fie considerate valide, cu excepţia unor cazuri clare în care se dovedeşte că s-a încălcat legea.

Potrivit lui Geoană, în timpul mandatelor miniştrilor Hărdău, Miclea şi Adomniţei numărul de absolvenţi de la Universitatea "Spiru Haret" a crescut de la 5.700 în 2003 la 56.000 în 2009, respectiv 50.000 în 2008.

El a arătat că studenţii şi familiile acestora, care de bună credinţă, au intrat în acest sistem de educaţie, nesancţionat prin "complicitate vinovată" a miniştrilor Educaţiei nu trebuie să fie penalizaţi.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a transmis PSD că nu a fost finalizat controlul la Universtitatea "Spiru Haret", astfel încât concluzia va fi trasă doar în momentul finalizării acestuia, şi nu marţi, când expira termenul impus de partid, a declarat purtătorul de cuvânt Bogdan Duvăz.

Duvăz a arătat că PSD i-a solicitat ministrul Andronescu să finalizeze controlul cât mai repede, apreciind că un raport al corpului de control ar trebui finalizat în termen de zile.

Potrivit lui Duvăz, PSD doreşte ca studenţii care au absolvit şi au confirmate studiile de o diplomă valabilă, recunoscută de ministerul Educaţiei şi cu antetul acestuia, să nu aibă nicun fel de probleme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici