Gigi Becali schimbă strategia pentru eliberarea din arest

Omul de afaceri Gigi Becali a făcut, marţi, o cerere de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara, susţinând că trebuie să fie în libertate pentru a-şi pregăti campania pentru alegerile europarlamentare din iunie.

17 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali schimbă strategia pentru eliberarea din arest

Gigi Becali schimbă strategia pentru eliberarea din arest (Imagine: Mediafax Foto)

Unul dintre avocaţii care îl apără pe Becali, Mariana Ştefan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în cererea depusă, marţi, la instanţa Judecătoriei sectorului 1 se arată că s-au schimbat temeiurile pentru care a fost luată măsura arestării preventive în cazul clientului său, pentru că "Gigi Becali a devenit candidat eligibil, înregistrat la BEC, pentru alegerile europarlamentare din luna iunie".

"Ţinând cont că pe 8 mai începe campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi pentru a asigura posibilitatea ca Gigi Becali să îşi desfăşoare activităile de promovare în timpul campaniei, precum şi pentru a-i asigura acestuia un drept constituţional, şi anume acela de a fi ales, el trebuie lăsat în libertate", a arătat Mariana Ştefan.

Ea a mai precizat că dacă s-ar respinge această cerere, s-ar putea considera că judecătorii îi încalcă lui Becali dreptul prevăzut de articolele 37 şi 38 din Constituţia României, referitoare la dreptul de a fi ales, în acest caz la dreptul de a fi ales în Parlamentul European.

Avocata Mariana Ştefan a mai spus că, în opinia sa, s-ar mai încălca şi articolul 53 din Constituţia României, referitor la condiţiile în care poate fi limitat dreptul electoral.

Această nouă cerere urmează să fie dezbătută vineri, 17 aprilie, de magistraţii Judecătoriei sectorului 1.

PRM a depus, în 7 aprilie, la BEC listele pentru PE, pe primul loc aflându-se Corneliu Vadim Tudor, urmat de Gigi Becali.

Gigi Becali rămâne în arest, după ce instanţa Judecătoriei sectorului 1 a respins, marţi, ca neîntemeiată cererea acestuia de revocare a măsurii arestării preventive.

Gigi Becali şi gărzile sale, Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu, au fost arestaţi preventiv, în 3 aprilie, de Judecătoria Sectorului 1, măsura fiind confirmată, trei zile mai târziu, de judecătorii Tribunalului Bucureşti.

În cazul lui Marius Petrinel Geavela, instanţa a decis să nu ia măsura arestării preventive, interzicându-i însă acestuia să părăsească ţara.

Becali, alături de alte cinci persoane - Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela - este acuzat de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal. Dediu este acuzat şi de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Parchetul Capitalei, care a cerut arestarea acestora, susţinea, în motivarea solicitării de arestare preventivă pericolul pentru ordinea publică pe care îl reprezintă acuzaţii, considerând că "s-au erijat în organe de aplicare a legii".

Aceştia sunt acuzaţi că, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie, au prins şi sechestrat trei bărbaţi care îi furaseră maşina omului de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici