ICCJ a decis declasificarea aparaturii cu care s-au făcut înregistrări în dosarul senatorului Voicu

Instanţa supremă a decis, luni, declasificarea aparaturii cu care SRI a făcut înregistrări în dosarul în care senatorul Cătălin Voicu este judecat pentru corupţie, astfel încât experţii să poată verifica autenticitatea acestor înregistrări, corespondenţa vocilor şi eventuale relocări de pasaje.

Urmărește
606 afișări
Imaginea articolului ICCJ a decis declasificarea aparaturii cu care s-au făcut înregistrări în dosarul senatorului Voicu

ICCJ a decis declasificarea aparaturii cu care s-au făcut înregistrări în dosarul senatorului Voicu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

La termenul de luni, avocaţii lui Cătălin Vociu, Costel Căşuneanu şi Florin Costiniu le-au cerut din nou judecătorilor să dispună declasificarea aparaturii cu care SRI a făcut înregistrări în dosar. Ei au susţinut că acest lucru le este imperativ necesar experţilor care urmează să efectueze expertiza tuturor interceptărilor şi a înregistrărilor din acest dosar pe aspecte de autenticitate. Experţii trebuie să mai verifice dacă vocile corespund persoanelor nominalizate de anchetatori şi dacă au existat relocări ale unor pasaje din discuţie.

Experţii ce urmează să întocmească această expertiză au susţinut la un termen anterior că pentru a îndeplini toate aceste obiective ale expertizei au nevoie de aparatura şi toate accesoriile aferente cu care s-au făcut înregistrările şi interceptările în dosar

Instanţa supermă a admis solicitările de declasificare a echipamentului tehnic cu care s-au efectuat înregistrări, a manualelor de utilizare şi a accesoriilor necesare pentru punerea lor în funcţiune.

În plus, instanţa a admis şi cererile lui Voicu şi Căşuneanu ca DNA să depună la instanţă toate convorbirile purtate de cei doi în 3 august 2009 şi 11 septembrie 2009.

Totodată, judecătorii au decis ridicarea interdicţiei lui Căşuneanu de părăsi ţara, decizia putând fi atacată de procurorii DNA doar în această privinţa.

Hotărârea privind declasificarea poate fi atacată cu recurs doar odată cu fondul.

Astfel, procurorii vor putea contesta la Completul de cinci judecători, la acest moment, doar hotărârea de a-i revoca interdicţia de a părăsi ţara în cazul lui Căşuneanu, aspectele privind declasificarea tehnologiei SRI şi de depunere a acelor convorbiri la dosar putând fi atacate de procurori doar după pronunţarea unei prime decizii.

Următorul termen de judecată în dosar este 11 octombrie.

Senatorul Cătălin Voicu a fost eliberat din arest preventiv, în urma deciziei din 18 iulie a Completului de cinci judecători al instanţei supreme, în cazul parlamentarului fiind cea de-a patra cerere de a fi judecat în stare de libertate, solicitare care în final a fost admisă. Completul de cinci judecători al instanţei supreme a menţinut decizia Secţiei penale a instanţei supreme care a decis că senatorul poate fi cercetat în libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
De ce trebuie să vindem motorina la preţuri internaţionale şi nu la 1 leu pe litru?
www.businessmagazin.ro
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească