- Home
- Social
- (20.06.2021, 02:18)
- Irina Apetrii
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
În epoca post-pandemie, HoReCa a început goana după angajaţi
- Angajatorii din HoReCa întâmpină problemele la recrutare.
- Nevoia de recrutare este cu atât mai mare cu cât a început sezonul estival.
- Angajaţii din HoReCa preferă aceleaşi joburi, dar în străinătate.
1373 afișări
În epoca post-pandemie, HoReCa a început goana după angajaţi
Restaurantele şi hotelurile au avut un an greu. Cei care au supravieţuit pandemiei, se bucură acum de ridicarea restricţiilor. Dar în încercarea de a recupera sezonul estival, angajaţii din HoReCa se confruntă cu o altă problemă: lipsa angajaţilor.
Ştim că peste un sfert dintre angajaţii din domeniu s-au orientat către alte joburi, iar acum e o mare competiţie pentru angajări între firmele HoReCa de la noi şi din străinătate, care plătesc mai bine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: România e condusă în interesul de partid şi în interesul afin al primarului / Sunt 12.000 de bugetari în primăriile din Bucureşti care trăiesc din banii noştri
-
Adrian Sârbu: România e condusă în interesul de partid şi în interesul afin al primarului / Sunt 12.000 de bugetari în primăriile din Bucureşti care trăiesc din banii noştri
-
Volodimir Zelenski îi îndeamnă pe Joe Biden şi Xi Jinping să participe la conferinţa pentru pace din Elveţia
-
Care sunt candidaţii la Primăria Capitalei care refuză confruntarea pe o temă sensibilă: mediul şi calitatea vieţii
„Extrem de greu, ca să nu spun catastrofal. E mai dificil decât era înainte de pandemie. E o problema gravă în ceea ce priveste forţa de muncă. Undeva la 40 % dintre angajaţii din horeca cumva sub o formă sau alta au fost puşi pe liber ca să zic aşa, s-au reorientat către alte industrii sau către alte ţări şi în momentul de faţă e o căutare înfinită de forţă de muncă”, a spus Dragoş Anastasiu, antreprenor.
Răzvan e barman. Pandemia l-a obligat să îşi schimbe jobul. Ar reveni oricând la vechea meserie, dar în străinătate.
„Am lucrat ca barman în România aproximativ patru ani şi când a venit pandemia am fost trimis în şomaj tehnic. M-am gândit să plec în străinătate să lucrez în HoReCa, deoarece salariile sunt mai mari şi pot să pun ceva deoparte”, a spus Răzvan.
Citește pe alephnews.ro: „O altă pandemie este absolut inevitabilă”. Avertismentului fostului consilier științific din UK
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Revine epoca războiului: Cea mai mare ţară europeană care vrea să reintroducă serviciul militar obligatoriu pentru tineri. ”Lumea e din ce în ce mai nesigură”
Cum a reuşit o femeie din Aiud să construiască o afacere cu care vrea să cucerească toată ţara după ce a transformat tradiţia în profit timp de 10 ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce au pățit acești constănțeni, după ce au trecut granița cu Bulgaria ca să-și cumpere țigări cu 14 lei pachetul
CANCAN.RO
Calcul complet | Câți lei va primi PENSIE un român, dacă s-a pensionat după 30 de ani de muncă
GANDUL.RO
CREȘTERE de 80% la PENSII pentru 3 milioane de românii. Șeful Casei de Pensii spune CINE se ÎNCADREAZĂ
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe