Încă două cazuri suspecte de gripă porcină în Capitală

Încă două cazuri de infectare cu noul virus gripal A H1N1 au fost confirmate, miercuri seară, în Capitală, la primul test, dar acesta va fi refăcut, iar rezultatul final va fi cunoscut joi, urmând ca probele să fie trimise apoi la Londra, a declarat consilierul ministrului Sănătăţii Geza Molnar.

56 afișări
Imaginea articolului Încă două cazuri suspecte de gripă porcină în Capitală

Încă două cazuri suspecte de gripă porcină în Capitală

Consilierul ministrului Sănătăţii a precizat că este vorba de copilul în vârstă de un an şi trei luni al femeii în cazul căreia a fost identificat virusul AH1N1 şi de tatăl acesteia.

"Cei doi au fost confirmaţi pozitiv la primul test, dar acesta se reface, iar rezultatul final va fi cunoscut abia mâine (joi - n.r.), după care probele vor fi trimise la laboratorul de la Londra", a spus Geza Molnar.

El a precizat că cei doi sunt la spital, izolaţi, sub supraveghere medicală, în cazul copilului neexistând simptomatologie, ci doar o "excreţie virală, care poate fi trecătoare".

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat că de miercuri România figurează oficial pe lista ţărilor în care virusul AH1N1 este confirmat.

Primul caz din România de gripă cu noul virus AH1N1 a fost identificat la o femeie din Bucureşti, revenită din SUA în 23 mai, împreună cu cei doi copii ai săi, cu vârste de un an şi trei luni, respectiv trei ani şi jumătate. Cei trei au fost aşteptaţi la aeroportul de tatăl femeii.

Femeia a fost internată, în urmă cu o zi, la Institutul "Matei Balş", de unde a fost externată miercuri, împreună cu cei doi copii ai săi. Aceştia vor rămâne sub supraveghere medicală la domiciu, ei neavând voie să părăsească locuinţa timp de şapte zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici