Încălcări ale regulilor anti-Covid la ceremonia de la Peştera Sfântului Apostol Andrei: Preoţii nu poartă măşti de protecţie şi nu respectă regulile de distanţare fizică

  • Ceremonia de la Peştera Sfântului Apostol Andrei se desfăşoară luni în localitatea Ion Corvin din judeţul Constanţa
  • . La slujbă participă numeroşi străini, deşi nu au dreptul, iar preoţii de pe scena amenajată în are liber nu poartă măşti de protecţie şi nu respectă regulile de distanţare fizică.
2002 afișări
Imaginea articolului Încălcări ale regulilor anti-Covid la ceremonia de la Peştera Sfântului Apostol Andrei: Preoţii nu poartă măşti de protecţie şi nu respectă regulile de distanţare fizică

Încălcări ale regulilor anti-Covid la ceremonia de la Peştera Sfântului Apostol Andrei: Preoţii nu poartă măşti de protecţie şi nu respectă regulile de distanţare fizică.

Ceremonia de la Peştera Sfântului Apostol Andrei se desfăşoară luni în localitatea Ion Corvin din judeţul Constanţa. Procesiunea este condusă de Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. Deşi la faţa locului sunt peste o sută de jandarmi şi poliţişti, la ceremonie participă numeroşi credincioşi din afara localităţii constănţene. Forţele de ordine spun că nu le pot interzice accesul şi că eventualele sancţiuni vor fi decise de superiori. Sancţionaţi ar putea fi şi preoţii care în timpul ceremoniei nu au purtat măşti de protecţie.

„Nu există o măsură complementară de interzicere a accesului. Ceea ce se întâmplă este o contravenţie, fiecare cetăţean riscă să fie sancţionat. Nu putem vorbim încă despre amenzi. Măsurile vor fi luate în urma unor decizii ale comandantului. Vor fi decizii unitare care să ne ajute să nu avem incidente (...) Vă asigur că nu am fost niciodată ezitanţi în aplicarea legii şi nu vom face nici de data asta acest lucru”, a declarat, presei, Alexandru Iacob, reprezentantul Jandarmeriei Române.

Autorităţile judeţene au anunţat că vor fi sanţionaţi toţi participanţii care nu au respectat regulile, inclusiv membrii clerului.

„Nu, nu poate să participe oricine la pelerinaj, restricţia există în continuare, tocmai de aceea organele de ordine au procedat la legitimarea celor care doreau să participe la pelerinaj, iar datelor celor care nu erau din interiorul localităţii Ion Corvin sau nu aveau dreptul să participe întrucât erau membri ai clerului au fost preluate, urmând ca ulterior, în termenul legal, să se producă şi sancţionarea contravenţională a acestora. Vor fi amendaţi, mai devreme sau mai târziu”, a anunţat, pentru Digi24, Silviu Ioan Coşa, prefectul judeţului Constanta.

Autorităţile estimează că la slujbă au participat aproximativ 400 de persoane şi că cel puţin o sută de oameni nu au respectat regulile anti-Covid.

„De-a lungul zilei nu au fost mai mult de 400 de oameni, la slujbă au asistat undeva la 300 de oameni, care au respectat normele sanitare, erau pe punctele acelea trasate de preoţii de acolo împreună cu organele de ordine publică. Persoanele care au dorit să urce la acest pelerinaj au fost lăsate să treacă, după ce li s-a adus la cunoştinţă faptul că sunt pasibile de o sancţiune contravenţională. Numărul celor care nu au respectat prevederile legale în acest sens e puţin peste 100. La momentul de faţă, având în vedere imaginile pe care le-am urmărit, vă pot garanta că nu a existat absolut niciun risc de contaminare”, a precizat prefectul Coşa.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici