Îngheţată contaminată cu oxid de etilenă, retrasă de pe piaţă. Lista produselor. Cum îşi pot primi oamenii banii înapoi

  • Trei tipuri de îngheţată produse de Mars, care sunt contaminate cu oxid de etilenă, sunt retrase de pe piaţă.
  • Producătorul a transmis că este vorba despre îngheţata Bounty, Twix, Snickers, din anumite loturi, restul fiind în stare bună de consum.
9735 afișări
Imaginea articolului Îngheţată contaminată cu oxid de etilenă, retrasă de pe piaţă. Lista produselor. Cum îşi pot primi oamenii banii înapoi

Îngheţată contaminată cu oxid de etilenă, retrasă de pe piaţă. Lista produselor. Cum îşi pot primi oamenii banii înapoi

Mars recheamă din România trei sortimente de îngheţată, din cauza prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizori, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE.  

„Este important că, deşi nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de îngheţată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal şi mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, se arată într-un comunicat de presă.

Este vorba despre loturi din încheţata Bounty, Twix şi Snickers.

Niciun alt brand sau produs Mars, sau alte loturi din aceleaşi produse sau produse cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate, potrivit sursei citate.

Cei care au achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele contaminate şi doresc să solicitaţi rambursarea costului, trebuie să trimită poza ambalajului fiecarui produs, împreună cu numele şi prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail şi adresa poştală, la contactmars@mhmr.ro. Pentru validarea cererii, în poza/pozele transmise trebuie să fie vizibile data valabilităţii şi codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informaţii sunt pe spatele ambalajului.

CITEŞTE ŞI: Comisia Europeană solicită retragerea produselor pe bază de gumă de caruba. Aditivul cancerigen se găseşte în îngheţată

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici