Inspectoratele şcolare sunt îndemnate să se consulte cu Ministerul Educaţiei în cazul în care o şcoală cere suspendarea cursurilor

  • Inspectoratele şcolare sunt îndemnate să se consulte cu Ministerul Educaţiei în cazul în care o şcoală solicită în mod excepţional suspendarea cursurilor din cauza virozelor şi a gripei.
  • Ministrul Ligia Deca a avut o videoconferinţă, vineri, cu inspectorii şcolari generali.
215 afișări
Imaginea articolului Inspectoratele şcolare sunt îndemnate să se consulte cu Ministerul Educaţiei în cazul în care o şcoală cere suspendarea cursurilor

Videoconferinţa cu inspectorii şcolari generali, organizată de Ministerul Educaţiei, a avut loc vineri în contextul reluării cursurilor începând cu data de 9 ianuarie 2023.

În cadrul întâlnirii, ministrul Ligia Deca le-a comunicat inspectorilor şcolari concluziile discuţiilor de la Ministerul Sănătăţii, cu direcţiile de sănătate publică din ţară.

Deca i-a încurajat pe inspectorii şcolari generali să sprijine şcolile pentru a continua procesul educaţional în condiţii normale, să pună accent pe prevenţie, să încurajeze o stare de calm şi să se consulte cu Ministerul Educaţiei în situaţia excepţională în care o unitate de învăţământ solicită suspendarea temporară a cursurilor, în baza temeiului legal, respectiv articolul 9 din ROFUIP.

În cadrul şedinţei, Ministerul Educaţiei a transmis, din partea INSP, materiale informative cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului gripal. Recomandarea a fost ca accentul să fie pus pe prevenţie, să existe o comunicare strânsă cu DSP-urile şi să se ţină cont de recomandările făcute de acestea.

„În acest context, inspectoratele şcolare vor colabora cu direcţiile de sănătate publică judeţene şi cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, în vederea explicării şi accesibilizării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în unităţile de învăţământ”, transmite Ministerul Educaţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici