Investigaţie a Consiliului Concurenţei pe piaţa ecografelor

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere între mai multe firme care ar fi avut ca scop limitarea comercializării unor ecografe în România.

291 afișări
Imaginea articolului Investigaţie a Consiliului Concurenţei pe piaţa ecografelor

Investigaţie a Consiliului Concurenţei pe piaţa ecografelor

„Practic, autoritatea de concurenţă are indicii că furnizorul Esaote Spa şi distribuitorii Camed Medical Systems Gmbh, BMS Ultraschall şi DTL Medical SRL au acţionat în sensul limitării importului de ecografe marca Esaote, cu scopul de a bloca participarea altor concurenţi la proceduri de achiziţie publică, pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

În cadrul investigaţiei, au fost efectuate simultan inspecţii inopinate atât în România, cât şi în Italia şi în Germania.

Autorităţile de concurenţă din cele două state au efectuat inspecţii la sediile companiilor Esaote Spa din Italia şi ale Camed Medical Systems Gmbh şi BMS Ultraschall din Germania la solicitarea Consiliului Concurenţei din România, iar inspectorii români de concurenţă au asistat la desfăşurarea acestora.

Documentele ridicate de către autorităţile de concurenţă din Germania şi Italia vor fi transmise spre analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice, se mai arată îân comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici