Ion Cristoiu, despre numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general NATO: Se explică acum fake news-urile despre Kovesi

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general NATO este o victorie pe plan internaţional a PSD, precizând că în acest mod se explică fake news-urile numeroase din ultimele zile despre Codruţa Kovesi.

31401 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general NATO: Se explică acum fake news-urile despre Kovesi

Ion Cristoiu, despre numirea lui Mircea Geoană: Se explică acum fake news-urile despre Kovesi

"Trebuie precizat că este cea mai mare funcţie pe care a avut-o un român, cred că vreodată, pentru că Titulescu la Liga Naţiunilor, pe când NATO este o organizaţie transcontinentală, o organizaţie planetară în care intră şi SUA şi alte ţări din vest şi în plus este şi o organizaţie care face şi politică, nu numai, chiar politică activă. A fost o surpriză deoarece din nouă motive, unu îl credeam pe Geoană tras pe linie moartă pentru totdeauna şi iată că am primit o lecţie, trebuia să ştiu din istorie că nu există oameni traşi pe linie moartă decât după ce mor, până atunci oricând te poţi aştepta la o surpriză şi doi nu mă aşteptam ca unui român să i se dea această funcţie, repet, cea mai importantă la ora actuală a unui român din istoria modernă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Cristoiu.

Jurnalistul susţine că în anumite cercuri se ştia probabil că Mircea Geoană urmează să fie numit ca adjunct al secretarului general NATO şi, de aceea, s-a încercat contracararea acestei informaţii cu fake news-urile despre numirea Laurei Codruţa Kovesi la conducerea Parchetului European.

"Vreau să subliniez că numirea lui Mircea Geoană a fost urmată din câte aţi văzut de o jubilaţie din partea PSD, partidul, Guvernul şi atunci am o explicaţie a ceea ce spuneam, mă întrebam zilele trecute cu acele fake news în legătură cu Codruţa Kovesi (...) Răspunsul l-am primit azi prin numirea, probabil că se ştia, mai mult ca sigur în anumite servicii, cercuri de acest lucru şi el trebuia contracarat dinspre dreapta şi "fata noastră şi a noastră e în cărţi" şi cel mai bun exemplu mi l-a dat, adică m-a convins o postare a lui Andrei Caramitru, celebru revoluţionar, care spune în felul următor: el e mândru că un român e numărul doi în NATO şi câte poate să facă pentru România, dar o să bea şampanie când va fi numită şi Codruţa Kovesi.

În ultimele două-trei zile, s-au intensificat pe partea dreaptă a scenei politice două fapte: unu, Kovesi e, gata, e procuror general care nu are nici o importanţă pentru numirea sau nenumirea lui Kovesi şi a doua este faptul că toată lumea dinspre dreapta se înghesuie să arate că se luptă pentru Kovesi. Două, Cioloş a provocat iar un fake news că a discutat personal cu Macron să o pună pe Kovesi, adică e greu de presupus că Dacian Cioloş nu discuta cu Macron altceva decât destinul lui de candidat sau nu la preşedinţie pentru că dacă s-a decis ca Franţa să nu mai sprijine pe candidatul Franţei, nici de Cioloş şi nici de măcar de Marseillaise, ţine strict de preşedintele Macron", a completat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a catalogat drept fake news articolul din Financial Times în care se preciza că Franţa o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea Parchetului European.

"Din acest punct de vedere, e fake news cea din Financial Times pentru că singurul care ştie, ar putea şti că Franţa va pleda pentru Kovesi este Macron pentru că totul depinde de Consiliu , în care domnul Macron este un personaj influent şi Siegfried Mureşan, Ludovic Orban, Rareş Bogdan, toţi sunt acum, nu au altă temă, nu sunt nici autostrăzile, nici lucrările publice, nici prezidenţialele, ci numirea lui Kovesi şi atunci se explică că mai mult ca sigur că va fi numită Kovesi, dar probabil că se voia acum o reducere a impactului considerat propagandist devastator că un om al PSD-ului, totuşi Mircea Geoană, este un om al PSD.

E de la PSD, deci acum am explicaţia acelor, a fake news -ului şi a acestei stranii preocupări a clasei politice din partea dreaptă pentru Kovesi, adică repet nu se mai preocupă de prezidenţiale, de deficitul bugetar, de toţi, de căldură, se preocupă, adică mimează sau arată că unu a vorbit cu Macron, altul se va bate în PE, altul nu ştiu îşi va face harakiri. E foarte interesant, asta înseamnă că se va încerca în continuare o contracarare a imaginii pentru PSD, e foarte importantă şi această precizare, totuşi PSD-ul trece în ochii dreptei şi ochii tefeliştilor drept un partid repudial pe partea naţională, totuşi Mircea Geoană a fost liderul PSD şi candidatul PSD, între timp nu s-a înscris în PNL. În aceste condiţii, trece ca o victorie a PSD şi o recunoaştere a uite... chiar merită şi titlu, a PSD pe plan internaţional, pe plan internaţional a PSD", a mai declarat Ion Cristoiu.

Analistul politic mai precizează că postul de procuror-şef european şi cel de adjunct al secretarului general NATO nu pot fi comparate, ca importanţă. "Cele două funcţii nu se pot compara, funcţia de al doilea om în NATO e funcţie uriaşă, a lui Kovesi e funcţie de procuror care e un înalt funcţionar al UE. Mici dacă Klaus Iohannis ajungea în locul lui Tusk nu era egală, pentru că e vorba de NATO, de o organizaţie planetară care are ecou politic până şi în Afganistan, UE, Afganistan, ăia puţin le pasă, în sensul ăsta am spus, de aia. Deci acum avem o bătălie propagandistă pe plan intern, culmea este că dreapta nu încearcă să şi-l asume pe Geoană, ar putea să şi-l asume, domnul Traian Băsescu să iasă că îi pare rău că l-a învins pe Mircea Geoană. Da, e o victorie pe plan internaţional a PSD", a conchis jurnalistul.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice. Mircea Geoană o va înlocui pe Rose Gottemoeller, din Statele Unite, al cărei mandat începuse în octombrie 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici