Ion Cristoiu: Kovesi este Simona Halep a penalului. Ce s-a întâmplat în ţară, ori e nerozie, ori complot. Iohannis ar trebui să aprindă lumânări

Jurnalistul Ion Cristoiu emite o teorie interesantă, potrivit căreia acţiunile din ultimele zile împotriva Laurei Codruţa Kovesi nu fac altceva decât să atragă alături de ea mulţimea mută, care nu era pro sau contra, catalogând acţiunile „nerozie sau complot”.

22057 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Kovesi este Simona Halep a penalului. Ce s-a întâmplat în ţară, ori e nerozie, ori complot. Iohannis ar trebui să aprindă lumânări

Ion Cristoiu: Kovesi este Simona Halep a penalului. Ce s-a întâmplat în ţară, ori e nerozie, ori complot. Iohannis aprinde lumânări

„Depinde de planurile despre care vorbim. Dacă e pentru procuror european, audierea nu are importanţă pentru că jocurile s-au făcut, fie cu ea, fie cu altcineva.

Funcţia e prea importantă, chiar în bătălia din politica europeană, ca să fie lăsată la voia unei impresii asupra unor europarlamentari. Dacă luăm celălalt plan, al impresiei din ţară, pot să spun cu deplină responsabilitate că, indiferent de rezultat, Kovesi este Simona Halep a României", a declarat Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

Jurnalistul spune că pentru omul simplu, acţiunile din ultima perioadă la adresa Laurei Codruţa Kovesi, pornind de la dosarul de pe rolul Secţiei de anchetă a magistraţilor, şi până la ştirile potrivit cărora are rezidenţe în America, nu fac decât să îi creeze o imagine de victimă.

„Eu încerc să mă detaşez de pro şi contra Kovesi şi să fac o radiografie a celor care nu sunt nici de o parte, nici de cealaltă. Ce au văzut aceşti cetăţeni: o compatrioată, Simona Halep a penalului, trece printr-un examen de procuror foarte serios la nivel european şi pe primul loc, o listă scurtă din 3, nu 5 sau 20.

Această româncă - tot ceea ce spun se referă la imaginea lui nea Gigel de la sculărie, românul tipic - ea românca e pe o listă cu un neamţ şi un francez. În inima lui Gigel bate o inimă de român: În România, duşmanii lui Kovesi, care sunt toţi corupţi, începând cu Ghiţă, terminând cu Udrea, lucrează ca ea să nu fie pe primul loc în clasamentul procurorilor din Europa.

O contribuţie a avut-o Secţia pentru Investigarea infracţiunilor din Justiţie, care, când Kovesi îşi luase bilet, o convoacă, la ceas de seară, la secţie. Ce nu te omoară te întăreşte e vorba... Ce a făcut secţia, din prostie, făcea parte din operaţiune, i-a servit ei, a chemat-o nu s-a întâmplat nimic, a plecat triumfătoare la Bruxelles, transmisă în direct, stând la coadă. Imaginea pentru Gigel a fost atât de puternică.

Să dai azi un aşa-zis document de pe internet să rezulte că ea are case în America, bazat pe faptul că în America nu mai e un Kovesi, trebuie să fii ori nărod, ori combinaţie. Ori scoţi un document, ori te laşi păgubaş. Seară de seară, la posturile adversare, au intervenit unii despre care omul simplu ştie că sunt corupţi. Cum să lupţi împotriva lui Kovesi cu Udrea care e în Costa Rica? Orice om spune... păi ea e în Costa Rica. Tot ce s-a întâmplat în România, ori e nerozie, ori este complot, pentru ca la ora actuală să putem vorbi de Simona Halep pentru România", a spus Cristoiu.

Jurnalistul crede că cel mai mare pericol, dacă Kovesi nu ajunge procuror european, este pentru preşedintele Klaus Iohannis. Mai mult, acesta afirmă că numai faptul că fostul procuror şef al DNA a vorbit în română în comisia de la Bruxelles, pentru a transmite un mesaj concetăţenilor, demonstrează că e un semn de campanie electorală.

„Să-l ferească Dumnezeu pe Iohannis. Preşedintele ar trebui să meargă la biserică, să pună lumânări ca ea să fie procuror european. Dacă acum, chiar dacă votul e împotriva, cariera continuă, indiferent de rezultat, e cel mai bun candidat al dreptei la preşedinţie. Aşa că nu îmi dau seama care e interesul, dar nu e ca ea să se întoarcă. Milioanele de spectatori, marea mută, văd aşa: 1. Kovesi e româncă, 2. „Corupţii” au pornit o ofensivă fără precedent, în frunte cu Dragnea. 3. Ea, ca Ana Ipătescu, cu pistolul în mână, face faţă acestor penali”, a mai afirmat Ion Cristoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici