Lecţia oferită întregii lumi de doi bătrânei dintr-un sat italian. Alegerea acestora legată de purtarea măştii

  • Regulile privind Covid-19 sunt respectate în Italia chiar şi-n satele cu doi locuitori
  • Giovanni şi Giampiero ştiu că nu au niciun ajutor dacă se îmbolnăvesc, de aceea poartă mască chiar şi când ies la plimbare pe câmp
  • Italienii sunt obligaţi să poarte mască în toate spaţiile publice
5017 afișări
Imaginea articolului Lecţia oferită întregii lumi de doi bătrânei dintr-un sat italian. Alegerea acestora legată de purtarea măştii

Lecţia oferită întregii lumi de doi bătrânei dintr-un sat italian. Alegerea acestora legată de purtarea măştii

Giovanni Carilli şi Giampiero Nobili sunt singurii locuitori ai unui mic cătun din Italia. Aceşti pensionari nu-şi asumă niciun risc când vine vorba de sănătate şi de respectarea regulilor stricte privind Covid-19 din ţara lor.

Ei poartă măşti de fiecare dată când se întâlnesc şi insistă să stea la un metru distanţă, în ciuda faptului că nu au vecini şi rareori părăsesc oraşul retras Nortosce.

Situat în provincia Perugia şi popular printre turişti, Nortosce se află deasupra unui defileu stâncos din Valea Nerina, la o altitudine de 900 de metri, ceea ce-l face extrem de greu de vizitat.

Chiar dacă sunt atât de departe de civilizaţie, nici Carilli, în vârstă de 82 de ani, nici Nobili, în vârstă de 74 de ani, nu se simt protejaţi de virusul care a luat viaţa a aproape 37.000 de persoane din Italia.

Când cei doi bărbaţi se întâlnesc să-şi bea cafeaua împreună acasă la Carilli, se aşează la o masă lungă de doi metri, câte unul la fiecare capăt.

De asemenea, se asigură că menţin distanţa socială în timpul plimbărilor lor regulate către o fântână romană de piatră veche pentru a lua apă de izvor.

„Am 82 de ani, doamnă. Trebuie să fiu prudent”, a spus Giovanni Carilli, unul dintre cei doi bărbaţi în vârstă.

Ei îşi doresc să trăiască în continuare în oraşul lor şi să poată avea grijă de oile, viile, stupii şi livada lor. Sunt conştienţi că dacă se vor îmbolnăvi, nimeni nu va putea avea grijă de ei.

În prezent, italienii trebuie să respecte o distanţă socială de un metru, în timp ce măştile sunt obligatorii în toate spaţiile publice, atât în ​​aer liber, cât şi în interior, cu excepţia locuinţelor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici