Liviu Pop: Susţin ideea trecerii Comisiei de etică în subordinea Parlamentului, ca să nu stea în pixul fiecărui ministru

Comisia de etică a Ministerului Educaţiei ar trebui să treacă în subordinea Parlamentului, ca să nu stea "în pixul fiecărui ministru", a decalarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

195 afișări
Imaginea articolului Liviu Pop: Susţin ideea trecerii Comisiei de etică în subordinea Parlamentului, ca să nu stea în pixul fiecărui ministru

Liviu Pop (Imagine: Silviu Matei / MediafaxFoto)

"Susţin ideea trecerii Comisiei de etică în subordinea Parlamentului, ca să nu stea în pixul fiecărui ministru", a declarat Liviu Pop.

Ministrul interimar al Educaţiei a spus că va participa, joi, la prima şedinţă a Comisiei de etică a MECTS cu noua conducere.

Liviu Pop a mai spus că ar dori ca în şedinţa de joi să ridice câteva probleme, printre care şi aceea legată de întârzierile mai mari de 90 de zile în rezolvarea anumitor cazuri.

El a adăugat că joi va avea loc procedura de predare-primire între fosta şi noua conducere a Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

Fostul preşedinte al ANCS, Dragoş Ciuparu, a fost înlocuit de la conducerea instituţiei cu Tudor Prisecaru, prodecanul Facultăţii de Inginerie Mecanică din Universitatea Politehnica Bucureşti. Decizia a fost luată în luna mai, în plin scandal privind acuzaţiile de plagiat ale fostului ministru Ioan Mang.

În prezent, preşedintele Comisiei de etică este Teodor Petrescu.

PDL a cerut, pe 9 mai, demisia ministrului Educaţiei de atunci, Ioan Mang, "pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină", după cum a declarat atunci preşedintele PDL, Emil Boc.

Boc a prezentat, într-o conferinţă de presă, un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care, conform PDL, reprezintă "în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi".

În 15 mai, Ioan Mang şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Educaţiei, conducerea ministerului fiind asigurată interimar de Liviu Pop.

Verificarea în cazul acuzaţiei de plagiat adusă lui Ioan Mang este făcută de Comisia de Etică de la Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, sesizată, în 9 mai, de preşedintele Asociaţiei pentru Educaţie şi Cercetare EDU CER, Ştefan Vlaston.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici