Lui Becali i s-au suspendat interdicţiile pentru a nu fi inferior celorlalţi candidaţi

Lui George Becali i-a fost ridicată temporar interdicţia de a părăsi Capitala, pentru că altfel ar s-ar fi creat o stare de inferioritate a sa faţă de ceilalţi candidaţi la europarlamentare, se arată în motivarea deciziei Judecătoriei sectorului 1.

15 afișări
Imaginea articolului Lui Becali i s-au suspendat interdicţiile pentru a nu fi inferior celorlalţi candidaţi

Lui Becali i s-au suspendat interdicţiile pentru a nu fi inferior celorlalţi candidaţi (Imagine: Mediafax Foto)

"În vederea exercitării în mod corespunzător a dreptului constituţional de a fi ales, consacrat de art. 37 din Constituţia României, orice candidat are dreptul de a-şi face campanie electorală, campanie ce începe în data de 8 mai 2009 şi se încheie în data de 6 iunie 2009 orele 7.00, împrejurarea că petentul este cercetat într-o cauză penală nefiind suficientă pentru a-i îngrădi acest drept, deoarece l-ar pune într-o situaţie inferioară faţă de ceilalţi candidaţi şi ar crea o discriminare nepermisă de articolul 37 şi 53 alineat 2 din Constituţia României", se arată în motivarea prin care Judecătoria sectorului 1 a admis cererea lui George Becali de a se putea deplasa în afara Bucureştiului în scop electoral.

"Exclusiv în scopul desfăşurării de activităţi cu scop electoral şi numai perioada mai sus menţionatã instanţa va încuviinţa ca petentul George Becali să prăsăească limita teritorială impusă cu menţiunea că petentului i s-au pus în vedere odată cu liberarea sa provizorie sub control judiciar dispoziţiile prevăzute de art. 160 indice 2 alineat 3 din Codul de procedură penală refertoare la încalcarea cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin", precizează instanţa în documentul citat.

În motivarea instanţei se mai arată că "pentru a nu împiedica buna desfăşurare a instrucţiei penale instanţa va pune în vedere petentului să înştiinţeze organul de urmărie penală cu privire la orice deplasare va avea loc în intervalul de timp menţionat cu cel puţin 24 de ore înaintrea efectuării acesteia pentru a oferi astfel detalii despre scopul deplasării, durata şi locaţie, întrucât doar în acest fel se poate verifica dacă depăşirea limitei teritoriale a avut loc în scop electoral".

Instanţa a considerat că cererea de a depăşi limita teritorială poate fi aprobată pentru că există evenimente care reclamă prezenţa unei persoane, chiar eliberată sub control judiciar, la o anumită dată şi într-un anumit loc şi trebuie să i se dea dreptul de a putea solicita aprobarea deplasării.

De asemenea, se arată în motivarea instanţei că în practică au existat şi alte motive pentru admiterea unor astfel de solicitări cum ar fi efectuarea unui tratament medical, prezenţa la funeraliile unei rude sau la încheierea unei căsătorii.

Judecătoria sectorului 1 Bucureşti i-a admis în parte, joi, cererea lui Gigi Becali, candidat PRM la europarlamentare, de a-şi face campanie electorală în ţară, respingându-i solicitarea acestuia de a pleca în stăinătate.

Instanţa i-a impus lui Gigi Becali ca înainte cu 24 de ore înainte de a pleca din Bucureşti sau Ilfov să anunţe autorităţile judiciare în legătură cu destinaţia sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici