MAE: Nu sunt date despre români din Noua Zeelandă afectaţi de cutremur

Ambasada României în Australia a luat legătura cu preoţii români, cu consulul onorific din Noua Zeelandă şi cu reprezentanţii asociaţiilor de români din Auckland şi Christchurch, neavând până la această oră informaţii despre eventuale victime ale cutremurului în rândurile românilor.

146 afișări
Imaginea articolului MAE: Nu sunt date despre români din Noua Zeelandă afectaţi de cutremur

MAE: Nu sunt date despre români din Noua Zeelandă afectaţi de cutremur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Până la această oră, nu există vreo informaţie legată de eventuale victime în rândurile cetăţenilor români", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Doris Mircea, director general de comunicare în MAE.

Ea a precizat că ambasada României în Australia a contactat consulul onorific al României în Noua Zeelandă, preoţii români şi pe reprezentanţii asociaţiilor de români din Auckland şi Christchurch pentru a verifica dacă membri ai comunităţii de români au fost afectaţi de seismul produs în această ţară.

Oficialul MAE a precizat că ambasada se află în continuare în contact cu autorităţile din Noua Zeelandă, iar informaţiile disponibile deocamdată nu sunt cele definitive.

Cel puţin 65 de persoane au murit în urma cutremurului înregistrat marţi în Noua Zeelandă, a anunţat premierul John Key, citat de site-ul postului de televiziune TVNZ.

El a precizat că până în prezent au fost confirmate 65 de decese, însă bilanţul riscă să crească, şi a descris oraşul Christchurch drept "o scenă de devastare totală".

"Este posibil să asistăm la cea mai neagră zi a Noii Zeelande", a spus Key. "Este o comunitate aflată în agonie totală. Avem nevoie ca această comunitate să se unească, iar oamenii să se ajute unii pe alţii, aşa cum au mai făcut-o în trecut şi o vor face din nou", a adăugat el.

Cutremurul, cu magnitudinea 6,3, s-a produs la ora locală 12.51 (2.51, ora României), la 5 kilometri de Christchurch şi la o adâncime de numai 4 kilometri, conform Institutului de geofizică american (USGS). Seismul a fost urmat de mai multe replici, cu magnitudini de până la 5,6, şi a provocat distrugeri masive.

Christchurch, cu o populaţie de 340.000 de locuitori, a mai fost afectat, la 4 septembrie 2010, de un cutremur cu magnitudinea 7, care nu s-a soldat însă cu victime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici