Mateeşti: Autorităţile au început demolarea celei de-a opta case

Alunecarea de teren de la halda de steril Panga Nord din comuna Mateeşti, judeţul Vâlcea, a înaintat, în ultimele 22 de ore, cu cincizeci de centimetri în zona caselor şi cu peste doi metri către cursul pârâul Tărâia, iar autorităţile au început demolarea celei de-o opta case aflate în pericol.

14 afișări
Imaginea articolului Mateeşti: Autorităţile au început demolarea celei de-a opta case

Mateeşti: Autorităţile au început demolarea celei de-a opta case (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Conform măsurătorilor, vineri dimineaţa alunecarea de teren se afla la o distanţă de 32,6 metri de locuinţa familiei Adrian Golescu şi la 17,4 metri de pârâul Tărâia. Alunecarea a avansat încet în zona gospodăriilor şi mai mult către pârâul Tărâia", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, căpitanul Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "General Mageru" Vâlcea.

Peste 30 de angajaţi ai ISU Vâlcea, ajutaţi de localnici, au început, vineri dimineaţa, să demoleze locuinţa familiei Golescu, după ce în ultimele două zile au demontat şi evacuat anexele din gospodărie şi le-au transportat la rude ale familiei. După ce va fi dezmembrat acoperişul, se va trece şi la demolarea zidurilor casei pentru a recupera materialele de construcţie. Familia Golescu, care are doi copii de 10 şi 12 ani, va locui la socrii până când va avea o altă locuinţă.

Primarul comunei Mateeşti, Nicolae Stănişor, a declarat că în prezent alunecarea nu mai pune în pericol şi alte case în afară de cea a familiei Golescu.

Joi, în zonă a început săparea unui canal de protecţie între frontul de alunecare şi case, pentru ca sterilul să se scurgă aici. Potrivit primarului, canalul de protecţie a fost săpat pe o lungime de 150 de metri, cu ajutorul unui escavator, şi va avea o adâncime de doi metri. Canalul se află la zece metri distanţă de falia de alunecare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici